Üdvözöljük a

Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2016 December >>
KeSzeCsüSzoVa
   123
4
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Ismét Mesterségek dicsérete a Somogyi Könyvtárban

2016. december 1.

A Somogyi Könyvtár és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén is megrendezi hagyományos szakmatörténeti kiállítását. A tárlat ezúttal a Bádogmeszely, szélkakas, hattyúnyak – avagy a pléhestől a vízvezetékszerelőig címet viseli.

AZ INNOVÁCIÓ, MINT KITÖRÉSI LEHETŐSÉG

2016. november 28.

Hazánkban a kis- és középvállalkozások mindössze 13-15 százaléka végez komoly innovációs tevékenységet, ami messze elmarad az uniós átlagtól - hangsúlyozta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervett mikro-, kis- és középvállalkozások innovációs képességeinek fejlesztéséről, ösztönzéséről szóló konferencián november 24-én, Budapesten.

Közel a segítség - Széchenyi Programiroda Konferencia Hódmezővásárhelyen

2016. november 25.

A Széchenyi Programiroda országos konferenciasorozata 2016. december 1-én Hódmezővásárhelyre érkezik, ahol a hazai, és megyei gazdaságfejlesztés aktualitásai kerülnek bemutatásra.

A kormány 50 ezer forintos állami támogatást ad a pénztárgépek beszerzéséhez

2016. november 16.

Megjelent a Magyar Közlönyben a gazdasági tárca rendelete, amely kasszánként 50 ezer forint támogatást biztosít a 2017. január 1-jétől újonnan kötelezett vállalakozásoknak.  A változással érintett vállalkozások 2016. november 24-től igényelhetnek állami támogatást a pénztárgép megvásárlásához.

Vállalkozások figyelem!

2016. november 15.

Tagsági körünkből kaptuk az információt, mely szerint bizonyos cég képviseletében olyan információval keresték meg őt, ahol kötelező fizetésre szólították fel. Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy nincs olyan jogszabály, mely adatbázisokban,  tudakozókban (hazai, EU-s),   kötelezné a regisztrációt. bizonyos díj ellenében.   Kérjük, hogy amennyiben ilyen vagy hasonló megkeresés érkezik Önökhöz, járjanak el körültekintően, további kérdések esetén forduljanak kamaránkhoz. 

Szaúd-Arábia importkorlátozást vezetett be Magyarországgal szemben élő baromfira, csibére és keltető tojásra

2016. november 28.

A rijádi Környezetvédelmi, Vízügyi és Mezőgazdasági Minisztérium (MEWA) hivatalos értesítése értelmében, a szaúdi hatóságok - a WOAH figyelmeztetése alapján - átmeneti, regionális importkorlátozást vezettek be a Magyarországról (Pécs-Csongrád) származó magyar élő baromfira, keltető tojásokra, illetve csibékre.

 

Fókuszban a fejlesztés, a növekedés és az innováció - Piac es Profit Konferencia

2016. november 25.

A Piac és Profit Pénz, de honnan? roadshowja december 1-én Békéscsabán kerül megrendezésre, ahol többek között a GINOP pályázatok projektmenedzse, és az MFB előadója is jelen lesz, aki elmondja, hogy milyen célokra és hol vehető fel a 0%-os hitel.

Több mint 800 diák volt a kamara Pályaválasztási Napján

2016. november 17.

A virtuális hegesztést és a targoncavezetés mellett akár egy igazi traktort is vezethettek a diákok a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Pályaorientációs Napján Szegeden, a Szent-Györgyi Albert Agórában. A férfias foglalkozások mellett természetesen a gyengébbik nem pályaválasztás előtt álló képviselői sem unatkozhattak az eseményen, ők süthettek, varrhattak, sőt a fodrászat kulisszatitkaiba is bepillanthattak.

Megújul a kamarai Számviteli Klub

2016. november 15.

A CSMKIK Számviteli Klubja a számvitel, pénzügy területén dolgozó szakemberek konzultációs fórumaként kamaránkban több év óta sikeresen működik. A klub tevékenységét a jövőben szeretnénk megújítani, melyhez aktív közreműködést ajánlott fel a klub új vezetője, Rafainé Ficsor Mónika, a hódmezővásárhelyi Ró Könyvelőiroda vezetője. Személyes küldetéseként megfogalmazta: szeretné elérni, hogy a következő könyvelő generáció ezt a munkát már igazi hivatásnak tekintse.