Üdvözöljük a

Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2017 Május >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
15161718192021
2223
24
25262728
293031    

A határmentiségben rejlő lehetőségeket ki kell aknázni – Kamarai fórum Mórahalmon

2017. május 19.

Kamaránk és annak Mórahalom térségi szervezete - együttműködve Mórahalom Város Önkormányzatával, valamint a Magyar - Szerb Kereskedelmi és Iparkamarával – Magyar – Szerb Vállalkozói Fórumot rendezett Mórahalmon 2017. április 27-én. 

Jelentős változások a KIVA törvényben az idei évtől

2017. május 18.

Bővült azon vállalkozások köre, akiknél érdemes mérlegelni a KIVA választásának lehetőségét. Ha szeretné ismereteit bővíteni a KIVA választás feltételeiről, akkor jöjjön el Kamaránk 2017. június 9-i tájékoztató rendezvényére, ahol a szakma kiváló képviselőjének előadásában hallhatja a részleteket.

Múzeumba megy a Reklámklub

2017. május 18.

A plakátok és a vizuális kommunikáció áll a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kommunikációs és Reklámklubjának következő rendezvényének középpontjában. 2017. május 29-én hétfőn 17 órakor a Móra Ferenc Múzeumba várja klubunk az érdeklődőket, ahol a PlakArt című kiállításon egyedi tárlatvezetésen vehetnek részt. Itt a régmúlt vizuális reklámjainak megismerése mellett arról is hallhatnak az utóbbi években rekord látogatottságú tárlatokat rendező intézmény PR-szakértőjétől a vállalkozások képviselői, hogy melyek a leghatékonyabb eszközök napjainkban ezen a területen, és hogyan érdemes alkalmazni azokat.

Ellenőrizze, érinti-e a REACH regisztráció!

2017. május 12.

Amennyiben évente legalább egy tonna mennyiségben gyárt vagy EU-n kívülről hoz be vegyi anyagokat, regisztrálnia kell azokat. Ezek lehetnek klasszikus vegyi anyagok, valamint több anyagból álló termékek pl.: festékek, tisztítószerek, kozmetikumok, de akár gyermekjátékok, elektronikai és ruházati cikkek is. Kinek kell regisztrálnia, mi a teendője? Kérdéseire választ keresünk május 31-én.

Küldöttgyűlést tartott kamaránk

2017. május 19.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökének előadása indította kamaránk május 19-i küldöttgyűlését Hódmezővásárhelyen. Ezt követően átadtuk az MKIK Emlékplakettjét, valamint megyei gazdasági önkormányzatunk négy tagozati díját is. Emellett nem maradt el a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny Csongrád megyei dobogósainak, felkészítő tanáraink és gyakorlati képzőhelyeinek díjazása sem.

 

 

Tizedik alkalommal rendezünk Építésügyi Konferenciát

2017. május 18.

Tizedik alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Építésügyi Konferencia, amelyre ezúttal 2017. május 26-án kerül sor. A rendezvény másnapján hagyományok szerint a Szögedi Építők Napján sportversenyek keretében is összemérhetik tudásukat az érdeklődők. A konferencia Építész Kamaránál nyilvántartott résztvevői 3 kreditpontot szerezhetnek.

 

Ukrán-Magyar munkaerő piaci HR Roadshow

2017. május 18.

A Kamarában kerül megrendezésre az "ukrán állampolgárok hazai hiányszakmákban történő foglalkoztatása" elnevezésű munkaerő piaci program bemutató road showja 2017. május 25-én 9 órától. 

Károlyi László a legbefolyásosabb döntéshozók között

2017. május 16.

Rangsorolta a legbefolyásosabbnak ítélt cégvezetőket a Manager Magazin. A TOP 101 legbefolyásosabb magyarországi üzleti döntéshozó listájára Károlyi László, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara önkéntes tagvállakozása, a Legrand Zrt. vezérigazgatója is felkerült. 

Ismét lehet pályázni a Kézműves Remekre

2017. május 12.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) idén is pályázatot hirdet a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére. 2017. augusztus 15. várják a pályázatokat. A Csongrád megyei kézművesek rendszeresen kiemelkedően szerepelnek a kiíráson, tavaly is többen kaptak elismerést a megyei jelentkezők.