Üdvözöljük a

Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2017 December >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
11
121314151617
18192021222324
25262728293031

Tájékoztató a 2018-as adóváltozásokról - több helyszínen

2017. december 8.

Kamaránk 2018 januárjában tájékoztató rendezvényeket szervez az adóváltozásokkal kapcsolatban, amelyre Hódmezővásárhelyen, Csongrádon, Szegeden és Szentesen is sor kerül. Az eseményeken bemutatásra kerül a 2018-as adócsomag, illetve az előadások után az előadók szívesen megválaszolják a felmerült kérdéseket is a témával kapcsolatban.

Japán érdeklődés Hódmezővásárhelyen

2017. november 29.

A JETRO budapesti irodájának vezetője és munkatársai voltak kamaránk vendégei a 2017. november 24-i hódmezővásárhelyi rendezvényünkön.  A JETRO japán kormányzati szervezet, a világ több mint 50 országában rendelkezik irodákkal. A szervezet célja a kereskedelmi és befektetési kapcsolatok fejlesztése, támogatása.

Ismét kamarai kiállítás a Somogyi Könyvtárban

2017. november 28.

Kamaránk és a Somogyi-könyvtár együttműködésének eredményeként december 7-én ismét kamaratörténeti kiállítás nyílik a könyvtárban „A régi kútat elnézni csendbe…” címmel. A bibliotékával közös tárlatsorozattal 2017-ben – az előző esztendő „vizes témáját” folytatva – a kutakat „járjuk körül”. 

Befejeződött a XIX. Nemzetközi Közlekedési Konferencia Szegeden

2017. november 24.

Digitalizáció a közlekedésben címmel került megrendezésre a kamarai székházában a XIX. Nemzetközi Közlekedési Konferencia, melyet idén is a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK) és az Enterprise Europe Network szervezett a Közlekedéstudományi Egyesület, Közlekedéstudományi Intézet, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szakmai támogatásával.

 

Indul az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer

2017. december 8.

A 2014/24/EK Irányelvnek való megfelelés érdekében jött létre az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer (EKR), ami lehetővé teszi a hirdetmények elektronikus formában történő feladását, a közbeszerzési dokumentumok elektronikus formában való rendelkezésre bocsátását, valamint az eljárás menetében a teljes körű elektronikus kommunikációt.

A XIX. Szegedi Közlekedési Konferencia margójára - szakmai összefoglaló

2017. december 1.

A közlekedési szakma kíváncsian  várta már  szeptemberben, hogy a novemberi szegedi konferencia milyen tematikával rukkol elő a szakmai közönségnek. Nos, az idén is telitalálat volt a témaválasztás, hiszen az elmúlt hetek másról sem szóltak mint a közlekedés informatikai támogatottságának hazai integrációjáról. ”Digitalizáció a közlekedésben” címmel  olyan szakkonferenciát rendezett a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az MKIK, KTE, KTI, NM Zrt, Delta Zrt támogatásával , hogy a szakmai közönség az utóbbi évek egyik legsikeresebb konferenciájának kiáltotta ki a rendezvényt. 

Iráni-magyar üzleti lehetőségek - iráni nagyköveti látogatás kamaránkban

2017. november 29.

 

Kamaránkba látogatott az Iráni Iszlám Köztársaság nagykövete, Gholamali Rajabi Yazdi úr. A találkozó célja a két ország közötti gazdasági kapcsolatok erősítése és az együttműködési területek meghatározása volt. Mind a nagykövetség, mind pedig kamaránk aktív támogatást nyújt azoknak a vállalkozásoknak, amelyek Irán felé szeretnék külkapcsolataikat bővíteni.  Kiemelt együttműködési területek: élelmiszeripar, húsexport, napenergia, kutatási projektek, építőipar.

Újabb rendezvénnyel segítette a szakképző cégeket a kamara

2017. november 28.

A szakképzésben résztvevő cégeknek szervezett előadásokat a szakképzési hozzájárulás elszámolásáról a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az eseményekkel a gazdasági önkormányzatunk a szakképzésben résztvevő cégek adminisztrációs feladatokban való eligazodását segítette. A hódmezővásárhelyi és szegedi rendezvényeken több mint 200-an vettek részt.

 

Magyar-orosz kereskedelmi kapcsolatok

2017. november 17.

Az Oroszországi Föderáció magyarországi Kereskedelmi Képviseletének két tanácsadója látogatott el kamaránkhoz 2017. október 12-én, hogy tájékozódjanak a megyei cégek oroszországi kereskedelmi kapcsolatairól, a relációban potenciálisan érdekelt vállalkozásokról valamint a két szervezet közti együttműködés konkrét lehetőségeiről.