Üdvözöljük a

Kreativitás és Innováció - zárul az InnoSpark projekt | Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Február >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
567891011
12131415161718
192122232425
262728    

Kreativitás és Innováció - zárul az InnoSpark projekt

Szerző: Durovic Éva | 2017. szeptember 19.

Az InnoSpark projektet megvalósító nemzetközi projekt csapat, melynek kamaránk is tagja, a 2017. szeptember 15-én megrendezett Zárókonferencián összegezte a projekt fő eredményeit, és mutatta be azokat az egyedi termékeket, melyek segítségével növelhető a kreativitási és innovációs készség az IKT szektorban. A nagy látogatottságságnak örvendő konferencia házigazdája a projekt főpartnere, az angol Europa Training Ltd volt.

A hat országból érkező, bolgár, olasz, spanyol, angol, észt és magyar partnerszervezetek 2015 óta dolgoztak azon, hogy olyan módszereket hozzanak létre, amelyek segítik a területen működő vállalkozások kreatív és innovatív gondolkodását. Az InnoSpark projektben megalkotott egyedi és teljesen ingyenes projekttermékek segítségével tovább növelhetők az IKT szektorban működő vállalkozások innovációs készségei.

Az „Öndiagnosztikai Teszt” segítségével az IKT szektorban dolgozó kkv-k hiteles és objektív módon tudják felmérni kreativitási szintjüket, és egyben beazonosíthatják a fejlesztésre szoruló területeket.

A fenti teszt eredményei alapján az „InnoSpark Eszköztár” segítségével a felhasználók célirányosan és személyre szabottan fejleszthetik innovációs készségeiket, ezáltal pedig versenyképességüket is.

A harmadik InnoSpark projekttermék a „Jógyakorlatok és Innovációk Gyűjteménye”, amelynek segítségével az IKT szektorban dolgozó kkv-k megismerhetik, hogy hogyan reagáltak az iparág legjobbjai a felmerülő kihívásokra a kreatív készségek segítségével.

Az InnoSpark projekttermékek mindegyike ingyenesen elérhető elektronikus formában és letölthető az InnoSpark projekt honlapjáról (http://www.innospark-ict.eu/).