Üdvözöljük a

Öt Magyar Termék Nagydíj került a megyébe | Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Február >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
567891011
12131415161718
192021222324
25
262728    

Öt Magyar Termék Nagydíj került a megyébe

Szerző: Martonosi János | 2017. szeptember 5.

Tarolt a Magyar Termék Nagydíj átadó ünnepségén kamaránk önkéntes tagvállalkozása, a hódmezővásárhelyi Csomiép Kft. A céget amellett, hogy már sokadszor ismerték el Magyar Termék Nagydíjjal, Magyar Termék Hűségdíjat is kapott, míg Mészáros Antal, a vállalat vezetője életműdíjat vehetett át a Parlamentben. Az elismerésből Makóra és Szentesre is került, a szintén kamarai tag Váll-Ker Kft. is Magyar Termék Nagydíjat kapott, míg a szentesi Legrand Zrt. Hűség Díjban részült.

Negyvenhat termékcsoportban ötvennégy cég hatvannégy terméke, szolgáltatása kapta meg az idén a Magyar Termék Nagydíj(MTND) pályázat elismeréseit. A díjakat, különdíjakat kedden adták át az Országházban, a Magyar Gazdaság Ünnepén.

 

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke nevében Jakab István, az Országgyűlés alelnöke köszöntötte a résztvevőket. Kiemelte, a húsz évvel ezelőtt civil kezdeményezésre indított Magyar Termék Nagydíj pályázat az ország rangos minősítő rendszerévé vált, amely segíti nemzetközi szinten is a versenyképes magyar termékek, szolgáltatások előállítását.

 

Kiss Károlyné, a Magyar Termék Nagydíj pályázati iroda ügyvezető igazgatója a kiírók nevében hangsúlyozta, hogy a rendszer indulása, 1998 óta folyamatosan bővül a pályázati lehetőségek száma, ebben az évben 46 főcsoportban nevezhettek a vállalkozások termékekkel, szolgáltatásaikkal. Az idén az energiahatékonyság, a környezetbarát, a fogyasztók életminőségét javító, integrált megoldások kiemelt hangsúlyt kaptak.

 

A 2017-ben kitüntetettek 61 százaléka először pályázott, az új pályázók között megjelentek a szellemi szabad foglalkozású művészek, szolgáltatók, a díjazottak 9,3 százaléka határon túlról érkezett. Az ideivel együtt eddig 673 Magyar Termék Nagydíjat ítéltek oda - ismertette Kiss Károlyné.

 

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány nemzetpolitikája a szülőföldön boldogulás felé fordult. Példaként említette, hogy egyebek közt szakképző intézmények fejlesztésével, a külhoni vállalkozások támogatásával biztosítják a fiatalok helyben maradását.

 

Deutsch Tamás, a Digitális jólét program miniszterelnöki biztosa köszöntőjében kiemelte, hogy Európában a nemzeti közösségek egyre fontosabbak, a magyar nemzet közössége pedig legyen büszke termékeire, szolgáltatásaira. Szólt arról, hogy Magyarországon a digitális gazdaság a hozzáadott érték több mint 20 százalékát állítja elő, a foglalkoztatottak több mint 15 százalékát alkalmazza, akik nemzetközi versenyben kiválóan helyt állnak.

 

Luszcz Viktor, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnöke az iparjogvédelemmel rendelkező vállalkozások piaci előnyeire hívta fel a figyelmet, a hivatal kiemelt feladatának nevezte a vállalkozások segítését képzéssel, a tudatosság növelésével.

 

A MTND pályázat emlékérem arany fokozatát ítélték Latorcai Jánosnak, az Országgyűlés alelnökének, a rendszer fővédnökének.

 

Az MTND emlékdíját adták át Hegyháti Józsefnek, a műszaki tudományok kandidátusának a pályázat indításához nyújtott segítségért.

 

A pályázat Hűség Díja elismerést tizenegyen kapták, köztük a szentesi Legrand Zrt is.

 

 

Mészáros Antal átveszi a Magyar Termék Nagydíj életmű díját

 

 

Az MTND életmű díját Mészáros Antal, a húsz év alatt legtöbb pályázatot beadó Csomiép Kft. ügyvezető igazgatója vette át. 

 

 MTND Gazdaságért nívódíj elismerésben részesült Kónya János, a Dent-Art Technik Kft. ügyvezetője.

 

Klímabarát termék nívódíjat a Lafarge Cement Magyarország Kft. pályázata érdemelte ki.

 

Innovációért nívódíjban részesült a Prolan Irányítástechnikai Zrt. komplex vasúti forgalom és üzemirányító központ pályázata.

 

Informatikai nívódíjat kapott a Klub Rekreáció Kft.

 

Sajtókövete nívódíjban részesült az MTVA hírműsorai, továbbá a TV2 Médiacsoport hírműsorai alkotói csapata, valamint a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. MTI Igazgatóság Gazdasági szerkesztősége.

 

MTND Kárpát-medencéért életmű díjat kapott Silling István nyugalmazott egyetemi tanár.

 

A MTND Kárpát-medencéért nívódíjban részesült Bárdos Gyula, a Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség (Csemadok) elnöke, illetve Petry Zalán Endre, a Petry Retail Kft. és a Primacom Kft. cégalapító tulajdonosa vette át.

 

A Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegy használatára a pályázatot 2017-ben huszadik alkalommal írta ki az Industorg-Védjegyiroda Minőségügyi Kft., a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a ProfessionCert Mérnöki Szolgáltató Kft., valamint a kiírókhoz idén csatlakozott Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt. és a Nádudvari Élelmiszeripari Kft. A pályázat kiemelt támogatója a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, szakmai támogatója a Közbeszerzési Hatóság, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Nemzetgazdasági Minisztérium.

 

Forrás és fotó: MTI