Üdvözöljük a

Ződi-Sipos Mária az Enterpise Europe Network új Dél-alföldi követe | Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Február >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
567891011
12131415161718
192021222324
25
262728    

Ződi-Sipos Mária az Enterpise Europe Network új Dél-alföldi követe

December 13-án Ződi-Sipos Máriát nevezték ki az Enterpise Europe Network 2017-18-as Dél-alföldi követének.

A 31 éves vállalkozó igencsak színes pályafutást tudhat magáénak: újságíróként végzett és dolgozott, majd kommunikációs szakember, később HR-es lett, és mindeközben elvégzett egy nemzetközi gazdasági mesterképzést is. Végül az IT világa varázsolta el. 

Férjével közös vállalkozását, a CreatIT Solutions Kft.-t 2009-ben alapították. A CreatIT eredetileg fő profilként a kiterjesztett valóság alkalmazások fejlesztésével, valamint webfejlesztéssel foglalkozott, de idővel további 3 mikrovállalkozás is kinőtt a családi cégből. Az okostelefonok széleskörű elterjedése óta a vállalkozás egyre nagyobb figyelmet fordított a kiterjesztett valósághoz és a virtuális valósághoz kötődő fejlesztésekre, így napjainkban már a bevétel túlnyomó részét ezek a területek adják.

 

A vállalkozás folyamatosan bővül, fejlődik, köszönhetően az egyre nagyobb szakmai ismertségnek, valamint a növekvő számú külföldi megrendelésnek. „A 2016-os év nagyon izgalmas volt a cég életében, a fejlődés miatt új, nagyobb irodába költöztünk, bővült a marketing és a fejlesztői csapatunk is, frissítettünk arculatunkon és optimalizáltuk portfóliónkat. Most tervezzük a 2017-es évet, melynek fő fókuszában saját termékeink fejlesztése, valamint a tudatosabb nemzetközi piacra lépés szerepel, ezeket idén készítettük elő.” – mondta el az ügyvezető.

 

A cég tervei szerint szeretnének Szegeden és a régióban is ismertebbé válni, ugyanis, 2011-ben költözött ide a család, a férj szegedi kötődései révén. „Jellemzően a fővárosból, illetve külföldről jön megrendeléseink döntő része, ezért számomra fontos cél, hogy helyben is megerősödjünk” – mondta el a vállalkozó. Kiemelte, hogy Szeged egy jó választás volt, jó minőségű a munkaerő, a diákszövetkezetekkel, egyetemmel is jó kapcsolatot ápol a cég, sok tehetséges gyakornokot foglalkoztattak, akik közül többen alkalmazottak, alvállalkozók lettek, ebben a formában sok kapcsolat megmaradt.

 

Követek egymás között - Palotás Sándor (Déli-Farm Kft.) és Ződi-Sipos Mária (CreatIT Solutions Kft.) 

 

Ződi-Sipos Mária egyike 2015 Év Példaképeinek, büszke arra, hogy kismamaként és édesanyaként is aktívan részt tudott venni vállalkozásaik életében. Mária egy brüsszeli szakmai kirándulás alkalmával találkozott először az Enterprise Europe Network szolgáltatásaival, cége azóta is a Hálózat szolgáltatásainak rendszeres használója. Az Enterprise Europe Network Dél-alföldi képviseletét ellátó Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2017-18-ra kérte fel a Hálózat követének.