Üdvözöljük a

Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz Digitálisan! | Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Február >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
567891011
12131415161718
192021
22
232425
262728    

Modern Vállalkozások Programja - "Vállalkozz Digitálisan!"

Szerző: Martonosi János | 2016. szeptember 28.

A PROJEKT CÉLJA A KKV-K INFORMATIKAI KÉPESSÉGEINEK FEJLESZTÉSE ÉS EZÁLTAL A VERSENYKÉPESSÉGÜK JAVÍTÁSA

 

A hazai kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) jelenleg korlátozottan használják a korszerű informatikai megoldásokat, a magyar kkv-k vezetői, döntéshozói jelentős arányban hiányos információkkal rendelkeznek az infokommunikációs technológiák (IKT) vállalati felhasználásának lehetőségeiről, előnyeiről.

 

A Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programja keretében megvalósuló projekt fő célja a hazai kkv-k versenyképességének növelése. Az új informatikai alkalmazások használatának ösztönzése, az általuk elérhető előnyök bemutatása és a korszerű megoldások iránti igény felkeltése mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a programban résztvevő kkv-k versenytársaiknál hatékonyabban, eredményesebben működhessenek a hazai és külföldi piacokon.

 

A közel kétéves időtartamú program kifejezetten vidéki vállalkozások számára nyújt segítséget, lebonyolítása Közép-Magyarország kivételével országosan zajlik.
A kormányzati támogatással létrehozott projekt arra törekszik, hogy segítse olyan fizikai eszközök, szoftverek vagy módszerek meghonosítását egy cég életében, amely kiváltja a hagyományos papír alapú feladatvégzést, vagy a meglévő, korszerűtlenné vált informatikai megoldások cseréjét eredményezi. 

 

A program pillérei:
 
1./ Az országban összesen 28 fős tanácsadói hálózat segít a vállalkozásoknak eligazodni abban, hogy milyen eszközökkel vagy módszerrel érhetnek el nagyobb hatékonyságot.
 
Az IKT tanácsadók 
  • megvizsgálják a vállalkozás informatikai felkészültségét,
  • segítenek az informatikai fejlesztési stratégia kidolgozásában,
  • javaslatokat tesznek a bevezetendő informatikai szolgáltatásokra/eszközökre,
  • tájékoztatást adnak az elérhető pályázati forrásokról.
 
A Csongrád megyei IKT tanácsadó elérhetősége:
  

 
 
 
 Papp Zoltán
 papp.zoltan@ginop-mkik.hu
 20/443-3520
 
 
 
  
  
2./ Egy 127 állomásból álló rendezvénysorozat, amely járási szinten szólítja meg a vállalkozásokat. Itt a szakmai előadásokon kívül az egyes területek szakértőivel is találkozhatnak, konzultálhatnak az érdeklődők, kipróbálhatják a projektben kedvezményesen elérhető eszközöket, szolgáltatásokat.
 
3./ Ingyenes tudástár, amely a programhoz csatlakozó vállalkozások számára lesz elérhető.
 
4./ Szállítói partnerhálózat, amely segítségével kedvezményes ajánlatokhoz, beszerzési lehetőségekhez juthatnak a vidéki kkv-k.
 
A projekt konzorciumban valósul meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara koordinálásával, a konzorcium további tagjai az Informatika a Társadalomért Egyesület és aKormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség. A megvalósításban további kiemelt együttműködő partnerek a területi kereskedelmi és iparkamarák, így a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is. 
 
 

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

A PROJEKT HÍREI

Szegeden zárult a megyei infokommunikációs roadshow

2017. március 21-én 10 és 16 óra között a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében zajlott le a megye idei második és egyben az utolsó megyei információs napja, a Modern Vállalkozások Programjában. Szegeden a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházának nagytermeiben rendezte meg kamaránk programunkat. TOVÁBB A HÍRHEZ!

 

 

MAKÓN JÁRT A MODERN VÁLLALKOZÁSOK PROGRAMJA

2016. december 6-én   a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében zajlott le a megye a  idei utolsó  információs napja, a  Modern Vállalkozások Programja keretében.  Makón,  a Korona Étterem és Konferencia központ Maros dísztermében rendeztük meg programunkat.  A rendezvényen  előadásokat hallhattak a résztvevők, kiállítónál  és az IKT tanácsadók standjánál érdeklődhettek az új lehetőségekről.  TOVÁBB A HÍRHEZ!

 

VÁLLALKOZZ DIGITÁLISAN! - INFORMÁCIÓS NAP SZENTESEN IS 

2016. október 11-én „Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan” címmel szervezünk egy tájékoztató, szemléletformáló rendezvényt Szentesen. Az esemény célja, hogy motiválja a mikro- kis- és középvállalkozásokat a digitális eszközök mindennapos használatára. 

TOVÁBB A RENDEZVÉNYHEZ! 

 

 

 

 

 

 

 

  ÍME A DIGITÁLISAN FELKÉSZÜLT MEGYEI CÉGEK 

A Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! prjektben résztvevő vállalkozások közül eddig eddig 34 cég cég vehette át a Digitálisan Felkészült Vállalkozások Csongrád megyében. 

TOVÁBB A HÍRHEZ!

 

 

 

 TÖBB MINT 50 VÁLLALKOZÁS A SZEGEDI PROJEKTNAPON 

2016. szeptember 13-án Szegeden is megtartottuk a Modern Vállalkozások Programja - "Vállalkozz Digitálisan!"  projekt térségi Információs Napját. Az esemény célja az volt, hogy motiválja a mikro- kis- és középvállalkozásokat a digitális eszközök mindennapos használatára. Az elhangzott előadások anyagait EZEN A LINKEN érheti el!

 

 

 

 

  HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN INDULT AZ INFORMÁCIÓS NAPOK SOROZATA 

2016. június 21-én Hódmezővásárhelyen rendeztük meg a Modern Vállalkozások Programja - "Vállalkozz Digitálisan!"  projekt térségi Információs Napját. Az eseményen mintegy 60 vállalkozás vett részt. Az elhangzott előadások anyagait EZEN A LINKEN érheti el!