Üdvözöljük a

Női vezetőként Európában | Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Március >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
567891011
12131415161718
1920
21
22232425
262728293031 

Női vezetőként Európában

Szerző: Bálint Tünde | 2015. április 16.

Ha Ön női vezető biztos nap, mint nap szembesül azzal, hogy nőként mennyire nehéz megtalálnia a munka-magánélet közötti egyensúlyt. Ráadásul, ha a munkatempója is illeszkedik a mostani ritmushoz és ez már hosszabb ideje tart, akkor ott leselkedik Önre az egyik legalattomosabb veszély, a Burn Out szindróma is.

A nőkről általánosságban elmondható, hogy rugalmasabbak, jobban terhelhetők, osztott figyelem jellemzi őket, empatikusak, diplomatikusak, jobban törekednek az együttműködésre. Egy közelmúltban publikált amerikai cikk szerzője arról ír, hogy a szolgáltatás-gazdaság egyre nagyobb teret nyer, ahol a nőkre jobban jellemző készségekkel lehet érvényesülni.              
Mint egy friss kutatásból megtudhatjuk hazánkban a cégvezetők 32 %-a nő, sőt cégtulajdonosok terén még nagyobb arányban képviseltetik magukat a hazai hölgyek.

 

Kamaránk, a CSMKIK-nál működő Enterprise Europe Network iroda a CERTOP Kft-vel közösen

2015. május 6-án 9.00-16.00 óra között
Női vezetőként Európában címmel

egész napos műhelymunkát szervez a kamara Rainer Ferenc termében.
(Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

 

A program célja:

  • hogy aktívan bevonja a résztvevőket egy közös gondolkodásba, amely a vezető nő és/vagy vállalkozónő szerepkörrel összefügg.hogy a résztvevők megismerjék az üzleti kapcsolatépítés gyakorlati oldalát és lehetőséget kapjanak ennek kipróbálására is.
  • hogy a résztvevők üzleti kapcsolat építsenek egymással.
  • hogy lehetőséget kapjanak arra, hogy elmondják egymásnak és megosszák a szervezőkkel, hogy mire van szükségük nőként egy szervezeten belül vagy egy vállalkozásban.

Célcsoport: vállalkozónők vagy vezető pozícióban levő alkalmazottak.

 

A képzés a nap folyamán két blokkban kerül lebonyolításra; a délelőtti rész az egyre népszerűbb World Café formában kezdődik, majd a délutáni blokk már az üzleti kapcsolatépítés gyenge pontjaira világít rá. A tudatos kapcsolatépítés, az egymásra való odafigyelés, a bizalom megteremtése olyan érték az üzleti életben, amely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy egy fejlődni szándékozó vállalkozónő elérje üzleti céljait és komoly megrendeléseket szerezzen.

 

A nap vizuális trénere Potápi Rita - http://grafarita.hu/

Hogy egy kicsit közelebbről is megismerhessék Ritát, ajánljuk figyelmükbe saját oldalát, valamint a következő interjút: http://nokatopon.hu/potapi-rita-vallalkozonok-mentora/

 

A nap végén 16 órától megalakításra kerül a CSMKIK Vállalkozó Nők Klubja, mely bízunk benne, hogy a jövőre nézve megfelelő platform lesz a női vezetők kérdéseinek megvitatására.

 

 

Bővebben a World Café módszerről                                                                                                                                           

 

A World Café egy egyszerű módszer arra, hogy lényegi kérdésekkel kapcsolatos társalgások élő hálózatát hozzuk létre a való élet szolgálatában. Nem más, mint egy „kávéházi” beszélgetés a magán, vagy munkahelyi életből vett valós szituációkról, fontos kérdések mentén. „Arról beszélünk, ami számít” az üzletben, a döntéshozatali folyamatokban, a mindennapi életben, az egészségügyben, az oktatásban és a közösségorientált szervezetekben stb.

 

A World Café beszélgetés egy provokatív metafora is egyben, amely lehetővé teszi, hogy új utakat találjunk munkában és az életben egyaránt, hogy létrejöhessen konszenzus emberek között kritikus kérdésekben. A beszélgetésekben rejlő erő láthatatlan, és olyannyira természetes, hogy általában nem is vesszük észre. Azt azonban megfigyelhetjük, milyen lehetőségek és fejlődés jön létre, ha az emberek több beszélgetést folytatnak a szervezeten belül és kifelé is: az ügyfelekkel, a beszállítókkal és a nagyobb közösséggel. A World Café alapfeltevése, hogy az emberek birtokában vannak mindannak a bölcsességnek és kreativitásnak, amellyel a legnagyobb nehézségeket is le tudják küzdeni a konszenzus zászlaja alatt. 

 

A World Café forma nagyon rugalmas és eltérő körülmények között is alkalmazható, együttműködést segítő workshop technika. Az izgalmas World Café beszélgetések létrehozásának csak a fantázia szab határt. Az irányelvek alkalmazása élénkíti az együttműködő párbeszédet, erősíti az aktív részvételt, az együttes cselekvés lehetőségét és a végső konszenzust.

 

Bővebben a World Café módszertanról: http://www.theworldcafe.com/

 

 

Részvételi díj:

  • A hátralékkal nem rendelkező
    CSMKIK  önkéntes tagjainak:                                          2.000,- Ft+Áfa/fő
  • A hátralékkal nem rendelkező
    CSMKIK regisztráltaknak :                                               4.000,- Ft+Áfa/fő
  • Egyéb résztvevőknek:                                                       6.000,- Ft+Áfa/fő

A részvételi díj magában foglalja a szendvicsebédet, valamint a kávészüneteket.

 

Kérjük, hogy érdeklődés esetén részvételi szándékát jelezze az alábbi űrlap kitöltésével:

 

Időpont: 2015. 05. 06. 09:00 - 2015. 05. 06. 16:00