Üdvözöljük a

Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Enterprise Europe Network - Üzletfejlesztés karnyújtásnyiraAz Enterprise Europe Network a világ legnagyobb és egyben az Európai Bizottság egyetlen hivatalos vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó hálózata. Magas színvonalú és sokrétű szolgáltatásaival segíti a még nem, vagy csak alkalmilag exportáló cégeket, de segítséget nyújt a már exportáló kis- és középvállalkozásoknak is. Üzleti és innovációs partnerkereső szolgáltatásai révén hozzásegíti a vállalkozásokat, hogy még versenyképesebben tudjanak működni a külpiacokon.

 

Megbízható nemzetközi kapcsolatok díjmentesen

 

 

Külföldi kapcsolatokat keres? 

Határon túlra is eladna, vagy onnan vásárolna?

 

 

Az Enterprise Europe Network világszerte elérhető nemzetközi üzleti partnerközvetítő rendszerében Ön is ingyenesen elhelyezheti ajánlatait.

Katar is csatlakozott az Enterprise Europe Network hálózatához

2017. július 17.

Az első perzsa-öbölbeli országként csatlakozott Katar az Enterprise Europe Network hálózatához idén májusban. Így összesen már 67 országban elérhető az Európai bizottság vállalkozásfejlesztési irodája.

Teljesen lebutítanák a kohéziós politikát

2017. július 14.

A túlbonyolított pénzfelhasználási szabályok drasztikus leegyszerűsítését javasolja az Európai Bizottságnak a 2020-at követő kohéziós politikában a testület által felkért szakértőkből álló csoport. Még kevesebb bürokrácia nyomná azoknak az országoknak a vállát, amelyeknél a legkevesebb a visszaélés a források felhasználása során.

Horvát, román és szlovén üzleti hírek, tenderek, ajánlatok

2017. július 12.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Nemzetközi Igazgatóságának tájékoztatóját találják cikkünkben a horvát, román és szlovén relációkat érintő gazdasági hírekkel, tenderekkel, közbeszerzésekkel és üzleti ajánlatokkal kapcsolatban.

Keressen Ön is külföldi üzleti ajánlataink között!

 

 

Kifulladt a belföldi vevőköre?
Gondolt már rá, hogy más országokban keressen új vásárlókat?
Vágjon bele, mi segítünk!

Keressen megbízható partnereket adatbázisunkban, kattintson most!

 

Az Enterprise Europe Network adatbázisában már önállóan is kereshet magának megbízható külföldi üzleti partnereket!

 

A KKV-k tapasztalatai a belső piac működéséről, különös tekintettel a határon átnyúló szolgáltatások nyújtására

A kérdőív célja, hogy az érintettek közreműködésével kiderítse, melyek azok a tényezők, amelyek megakadályozzák, hogy a Belső Piac a szoláltatások tekintetében korlátlanul működjön. A nem-jogi jellegű korlátozások is érdekesek, de a vizsgálat elsősorban arra terjed ki, hogy az érvényben lévő jogi keretek mennyire hatékonyak és koherensek egy szolgáltatás kiválasztása esetén.

Forrás: Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

EU–Ukrajna csúcstalálkozó: Az ukrajnai reformok és az uniós támogatás együttesen kedvező eredményeket hoznak

2017. július 14.

Július 13-án Kijevben megrendezésre került az Európai Unió és Ukrajna közötti 19. csúcstalálkozó. Az eseménnyel párhuzamosan véglegesítették az EU–Ukrajna társulási megállapodás megerősítését, az ukrán állampolgárok pedig június óta vízummentesen utazhatnak be a schengeni térségbe.

Állami támogatás: a Bizottság jóváhagyja a megújuló energiaforrásból származó villamos energia termelésére vonatkozó magyar támogatási programot

2017. július 14.

Az Európai Bizottság megállapította, hogy a megújuló energiaforrásból származó villamos energia termelésére vonatkozó új magyar támogatási program összhangban áll az uniós állami támogatási szabályokkal. A program az Unió energetikai és éghajlat-politikai céljainak megfelelően segíteni fogja Magyarországot a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésében a verseny egyidejű megőrzése mellett.

Hosszabb élettartamú használati tárgyakat szeretne az EP

2017. július 7.

A Parlament tartóssági kritériumokat állítana fel a használati tárgyakra, és újak vásárlása helyett a termékek javíttatására ösztönözné a fogyasztókat. Egy, maximum két év - átlagosan ennyi idő után cseréljük le az okostelefonjainkat, de más, kisebb használati tárgyainknak, például a játékainknak és a ruháinknak sincs hosszabb élettartamuk. Egy biciklit, laptopot, vagy sportfelszerelést sem használunk négy, vagy öt évnél tovább.