Üdvözöljük a

Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Enterprise Europe Network - Üzletfejlesztés karnyújtásnyiraAz Enterprise Europe Network a világ legnagyobb és egyben az Európai Bizottság egyetlen hivatalos vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó hálózata. Magas színvonalú és sokrétű szolgáltatásaival segíti a még nem, vagy csak alkalmilag exportáló cégeket, de segítséget nyújt a már exportáló kis- és középvállalkozásoknak is. Üzleti és innovációs partnerkereső szolgáltatásai révén hozzásegíti a vállalkozásokat, hogy még versenyképesebben tudjanak működni a külpiacokon.

 

Megbízható nemzetközi kapcsolatok díjmentesen

 

 

Külföldi kapcsolatokat keres? 

Határon túlra is eladna, vagy onnan vásárolna?

 

 

Az Enterprise Europe Network világszerte elérhető nemzetközi üzleti partnerközvetítő rendszerében Ön is ingyenesen elhelyezheti ajánlatait.

Online vásárlás: az EP szigorúbb fogyasztóvédelmi szabályokat fogadott el

2017. november 16.

Erősebb védelmet és a csalások hatékonyabb felgöngyölítését biztosító jogszabályt fogadott el az EP. A modernizált Fogyasztóvédelmi Együttműködés keretében a jövőben a nemzeti fogyasztóvédelmi hatóságok szorosabb együttműködésben és több eszközzel vehetik fel a harcot a szabályok internetes megszegése ellen. Az új szabályok azokat a joghézagokat tüntetik el, amik részben az országonként különböző jogalkalmazásból adódnak.

Mondja el véleményét az elektronikus fuvarokmányokról!

2017. november 14.

Az Európai Bizottság jelenleg vizsgálja a lehetőségeket egy olyan szakpolitikai kezdeményezéssel kapcsolatban, amely támogatni kívánja az árufuvarozásra vonatkozó elektronikus dokumentumokban rejlő lehetőségek kiaknázását. A konzultációban várjuk fuvarozók, közlekedési és logisztikai cégek, intelligens közlekedési rendszerek üzemeltetőinek, valamint távközlési szolgáltatók, és kapcsolódó szervezetek véleményét.

Üzleti lehetőségek a szerbiai Kragujevacban - Üzleti Fórum Budapesten

2017. november 10.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Nyugat-balkáni Tagozata 2017. november 21-én a szerbiai Kragujevac üzleti lehetőségeit bemutató üzleti fórumot szervez Budapesten. A programon részt vesznek a szerb város önkormányzatának és a helyi kamarának a képviselői, akikkel egyéni konzultációra is lehetőség nyílik. A konzultáció kiemelt témái: az autó- és fémipar, az IT, valamint az ipari és technológiai parkok.

Keressen Ön is külföldi üzleti ajánlataink között!

 

 

Kifulladt a belföldi vevőköre?
Gondolt már rá, hogy más országokban keressen új vásárlókat?
Vágjon bele, mi segítünk!

Keressen megbízható partnereket adatbázisunkban, kattintson most!

 

Az Enterprise Europe Network adatbázisában már önállóan is kereshet magának megbízható külföldi üzleti partnereket!

 

A GDP 5%-át fordítanák oktatásra az EU-ban

2017. november 16.
Uniós diákigazolvány, a bolognai folyamatra ráépülő Sorbonne-folyamat, két idegennyelv ismerete, a GDP 5 százalékának oktatásra való fordítása a tagállamokban. Többek között ezeket a célokat tartalmazza az Európai Bizottság közleménye, ami 2025-re tervezi létrehozni az európai oktatási térséget. A téma a pénteki göteborgi „szociális” EU-csúcson is napirenden lesz.

Dömping - szigorúbb szabályok az európai munkahelyek védelmében

2017. november 16.

A képviselők megszavazták a dömpingelt áruk és az államilag támogatott export elleni új szigorúbb jogszabályokat. Az EU a dömping megelőzésére a világon elsőként követelné meg kereskedelmi partnereitől, hogy tartsák be a vonatkozó nemzetközi szociális és környezetvédelmi egyezményeket. Ennek célja az európai munkahelyek és cégek védelme a tisztességtelen versennyel szemben olyan országok esetében, amelyek masszívan beavatkoznak a gazdaság életébe.

Lehetőségek az Amerikában létrehozandó európai innovációs központban

2017. november 13.

A Near-US projekt célja, hogy egy fenntartható európai kutatási és innovációs központot hozzon létre az Egyesült államokban. A projekt első kiírásai európai kutatókat és innovációs szakembereket, kutatóintézetek és vállalkozások képviselőit támogatják az amerikai piacra történő kijutásban. November 20-ig még van lehetőség jelentkezni a januári eseményekre.

Magyar-Román Üzleti Fórum Kolozsváron

2017. november 10.

A magyar-román gazdasági kapcsolatok dinamizálása érdekében 2017. november 24-én Kolozsváron újra megrendezésre kerül a Magyar-Román Üzleti Fórum.