Üdvözöljük a

Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Szabolcs Kupa 2018

2017. december 5.

Szabolcs kupaA Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szakmai Tagozatai tisztelettel tájékoztatják Önöket, hogy ismét megrendezésre kerül a

 

„SZABOLCS KUPA 2018"  XVI. Fodrász, Kozmetikus, Műkörömépítő, Műkörömdíszítő  Felnőtt és Tanuló Verseny és Work Shop.

Üzemlátogatások a pályaválasztás megkönnyítéséhez - Diákok a makói Váll-Kernél

2017. november 23.

Október első munkanapján vette kezdetét Csongrád Megyében a Kormányhivatal, valamint a kereskedelmi és iparkamara által közösen szervezett üzemlátogatások sorozata. A makói térségben elsőként október 5-én a Váll-Ker Kft.-nél volt az üzemlátogatás, ahova négy Makó környéki kistelepülés iskolájából 17 diák érkezett. 

A szakképzési hozzájárulás elszámolásának lehetőségei - letölthető előadás anyag

2017. november 22.

2017.november 21-én Hódmezővásárhelyen, 2017. november 22-én Szegeden hallgathatták meg az érdeklődők a gyakorlati képzés költségeinek elszámolási lehetőségeit Tímárné Staberecz Teréz, a Kamarai Tanácsadói Hálózat szakértőjének előadásában.

Az előadás letölthető anyagát a csatolt állományokban tudják megtekinteni.

Tanévkezdés a szakképzésben résztvevő cégek szemével

2017. szeptember 27.


Nem csak az iskolásoknak csöngettek be szeptember 1-jével: az új tanév ugyanis sok változást hozott a szakképzésben. Módosultak a jogszabályi hátterek, és intézményi változások is történtek. 

Felkészültek a képzőhely-ellenőrök

2017. július 13.

Tovább bővült a képzőhelyek ellenőrzésébe ténylegesen is bekapcsolódó, illetve felkészültségük alapján bevonható kamarai szakértők létszáma. Ennek legnagyobb előnye, hogy a gyakorlati képzőhelyek szakmai alkalmasságának megítélése, a kamarai nyilvántartási feladatok ellátása időben és minőségben is megfelelhet a jogszabályi előírásoknak.

Szakmai támogatói felhívás a EuroSkills Budapest 2018 versenyzőinek támogatására

2017. november 24.

ES 2018A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara felhívást tesz közzé gazdálkodó szervezetek, társadalmi szervezetek, oktatási- és képzőintézmények számára a EuroSkills Budapest 2018 Európa-bajnokságon induló fiatal magyar szakemberek szakmai támogatására, a versenyzők felkészítésére és kiválasztására.

 

 

Elrajtoltak a mestervizsgák

2017. november 23.

Megkezdődtek a kamara által szervezett mestervizsgák, a jelöltek a központi írásbeli vizsgák mellett a gyakorlatban is számot adnak tudásukról. 

Több mint 800 diák a pályaorientációs napon

2017. október 12.

Idén Hódmezővásárhelyen, a Fekete Sasban tartotta meg Pályaorientációs Napját kamaránk. A csütörtöki eseményre több mint 800 pályaválasztás előtt álló általános iskolás diák érkezett a megye több településéről. 

Tanévkezdés az új iskolaszerkezetben

2017. szeptember 27.

A Csongrád Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság kibővített ülést tartott 2017. szeptember 5-én. A bizottsági munka kiemelten fontos eleme, a szakmaszerkezeti javaslatok előkészítése, az erre vonatkozó információgyűjtés folyamatosan zajlik. Ezért is volt a bizottság részére informatív napirendi pont a szakképző iskolák képzési kínálatának áttekintése a megye intézményfenntartói szerkezetének átalakulásával. 

Megszűnnek a tanulószerződések a 9. évfolyam végén

2017. július 12.

2016. szeptember 1-jétől változás állt be a főtevékenységként gyakorlati képzést folytató cégek képzési tevékenységében, így az általuk a kilencedik évfolyamon kötött tanulószerződések automatikusan megszűnésre kerülnek a kilencedik évfolyam tanévének végén.