Üdvözöljük a

Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Vállalkozói fórumsorozatot tartottunk Szegeden

2017. március 30.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Szegedi Szakképzési Centrummal együttműködve szervezte meg Vállalkozói Fórum sorozatát. A gazdálkodók, gyakorlati képzőhelyek bevonásával tartott rendezvénysorozat legfontosabb célja, hogy a középfokú szakképzésben részt vevő tanulók és a gyakorlati szakképzésben részt vevő foglalkoztató cégek egymásra találjanak. Az első ilyen rendezvény a Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakgimnáziumában valósult meg 2016-ban, melynek sikere nyomán kiterjesztettük a jó gyakorlatot a Szegedi Szakképzési Centrum mind a tíz tagintézményére.

Teakiöntő készült az első idei szintvizsgán

2017. február 16.

Megkezdődtek a szakképzésben résztvevő tanulók szintvizsgái Csongrád megyében. A vizsgákon összesen 700 diák szakmai kompetenciáit mérik fel április végéig.  A kompetencia-felmérés első állomása Hódmezővásárhelyen, a Villeroy & Boch Magyarország Zrt. tanüzemében volt, ahol a fiataloknak egy porcelán teakiöntőt kellett készíteniük.

Versenyfelhívás - EuroSkills, WorldSkills

2017. február 13.

WorldSkills Abu Dhabi 2017 és EuroSkills Budapest 2018 versenyfelhívás

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a versenyszámok szponzoraival együtt várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakmunkásoknak, technikusoknak, főiskolai és egyetemi hallgatóknak, szakközépiskolásoknak és végzős szakiskolai tanulóknak a jelentkezését, akik szívesen megméretnék tudásukat az EuroSkills, illetve a WorldSkills nemzetközi versenyeken, 2017-ben a „szakmák olimpiájának” is nevezett világbajnokságon Abu Dhabiban, illetve az ifjú szakemberek Európa Bajnokságán, 2018-ban hazai pályán, Budapesten.

 

Felvillanyozó vállalkozói fórumot tartottak a Móravárosiban

2017. február 13.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Szegedi SZC Móravárosi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája vállalkozói fórumot szervezett 2017. január 26.-án a villanyszerelő szakmában működő gazdálkodóknak.

Étkezési hozzájárulás, minimálbér - jogszabályváltozások érintik a tanulót megillető juttatásokat

2017. február 13.

A gyakorlati képzők részéről több megkeresés érkezett a kedvezményes étkezés természetbeni formáját és mértékét illetően.

Szakmák versenyeztek a budapesti válogatókon

2017. március 17.

válogató versenyÖsszesen 35 Csongrád megyei tanuló jutott tovább a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett megyei elődöntőiből. Ők 18 szakmában versenyezhettek tovább a február 25. és március 14. között megrendezett válogató versenyeken, amelyeket Budapesten tartottak, ahol eldőlt, hogy közülük 13 fiatal lehet ott a fővárosi döntőn, amelyet hagyományosan a Szakma Sztár Fesztiválon (2017. április 24.-26.) rendeznek meg. 

Online is elérhetők az SZKTV és az OSZTV továbbjutói

2017. február 15.

A válogatók helyszíneit, időpontjait és a válogatókkal kapcsolatos további információkat, a versenyfelelősök elérhetőségét megtalálja a honlapon.

 

Letölthetők: Továbbjutottak

 

Letölthetők: Írásbeli eredmények

Ötödével nőtt a tanulószerződések száma

2017. február 13.

Több mint 20 százalékkal emelkedett a megkötött tanulószerződések száma Csongrád megyében. Ez összhangban van azzal, hogy kamaránk célja a duális képzési rendszer kiterjesztése, és ezzel párhuzamosan az is, hogy a szakképzésben részt vevők minél nagyobb arányban tanulószerződéssel, valós gazdasági körülmények között szerezzék meg szakmai gyakorlatukat. 

Befejeződtek az SZKTV és az OSZTV megyei elődöntői

2017. február 13.

Befejeződtek a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny elődöntői Csongrád megyében. Az idei évben országosan 41 szakmában hirdettek meg versenyt. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett megyei megmérettetésekre 33 szakmában összesen 314 tanuló jelentkezett, az írásbeli elődöntőkön 291 versenyző jelent meg.

Online is elérhetők az SZKTV és az OSZTV feladatsorai

2017. január 24.

Január 19-én fejeződtek be a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny elődöntői Csongrád megyében. A versenyek feladatsorai a cikk címére kattintva online is elérhetők.