Üzleti delegáció Izmitbe (Kocaeli) és Isztambulba 2022. november 28. – december 1.

Üzleti delegációt szervez Izmitbe (Kocaeli) és Isztambulba a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Török Tagozata 2022. november 28. – december 1. között.

A Törökországba kiutazó üzleti delegáció célja az országok vállalkozói közötti együttműködési lehetőségek feltérképezése, új üzleti kapcsolatok kialakítása.

Célcsoport:

Törökország iránt érdeklődő export- és importorientált cégprofilú vállalkozások, amelyek lehetőség szerint az alábbi területeken tevékenykednek:

    autóipar

    építőipar, építőanyagok

    elektronika

    energia

    környezetvédelem

    ICT

    fémipar

    gépipar

    műanyagipar

    gumiipar

    vegyi anyagok (autófestékek és -bevonatok, autóápolási termékek)

Tervezett programok:

Nemzetközi üzletember-találkozó a Match4Industry elnevezésű üzleti partnerkereső rendezvényen Izmitben, melynek szervezői az Enterprise Europe Network a Kocaeli Iparkamara és az ABIGEM East Marmara (Kelet-Marmarai Európai Uniós Vállalkozásfejlesztési Központ) – a rendezvény honlapján megtekinthető az eddig regisztrált török és egyéb külföldi cégek profilja is (szektorok, országok és együttműködési szándék szerint szűrhetők)

Tájékoztató fórum a törökországi és isztambuli üzleti lehetőségekről és üzletember-találkozó az Isztambuli Iparkamara szervezésében Isztambulban (az isztambuli résztvevőkről várhatóan csak a kiutazás előtti napokban tudunk majd tájékoztatást adni, amennyiben a szervezők megküldik részünkre a listát)

A megfelelő mennyiségű és minőségű üzleti partnerek felkutatása a külföldi szervezők felelőssége, erre vonatkozólag az MKIK nem tud garanciát vállalni.

Miért érdemes részt venni?

Szakmai szempontból:

 • ingyenes részvétel a szakmai programokon
 • tájékozódási lehetőség Törökország üzleti környezetéről, a gazdasági együttműködési lehetőségekről
 • tárgyalási lehetőség potenciális török, illetve az izmiti Match4Industry rendezvényen más külföldi üzleti partnerekkel is

Részlegesen támogatott részvételi lehetőség az alábbi feltételekkel:

 • Izmitben a helyi transzfer, az angol-török tolmács, valamint november 29-én az ebéd és egy szervezett vacsora költségeit a Kocaeli Iparkamara finanszírozza
 • az isztambuli repülőtéri transzfert az MKIK finanszírozza
 • kizárólag importőröknek, vagy importálni kívánó vállalkozásoknak cégenként 1 fő és országonként összesen 5 fő részére, november 28-30-ra (2éj) az izmiti szállást a Török Kereskedelmi Minisztérium finanszírozza, melynek feltétele az Application Form For International Buyer Mission Program kitöltése és megküldése a megadott határidőig
 • a delegáció exportőr, vagy exportálni kívánó tagjainak, akik a fent felsorolt, célcsoportként említett szektorokban tevékenykednek, valamint azon importáló cégeknek, akik nem férnek be a török minisztérium által támogatott keretbe, a Kocaeli Iparkamara finanszírozza a szállását november 28-30-ra (2 éj) egy izmiti szállodában
 • a célcsoportnál megadottól eltérő ágazatokban tevékenykedő cégek is részt vehetnek a delegációban, de részükre nem tudunk szállásfinanszírozást biztosítani Izmitben
 • amennyiben 1 cégtől 2 fő vesz részt a delegációban, a második fő részére nem tudunk szállásfinanszírozást biztosítani (a plusz szoba, vagy a kétágyas szoba különbözetét a résztvevő fizeti)

A részvétel feltételei

 • export / importorientált cégprofil
 • kamarai regisztráció
 • előnyben részesülnek az MKIK bilaterális tagozatainak tagvállalatai és az önkéntes kamarai tagok

Szervezők

A Magyar Kereskedelmi Iparkamara Magyar-Török Tagozata, a Kocaeli Iparkamarával, az ABIGEM East Marmarával (Kelet-Marmarai Európai Uniós Vállalkozásfejlesztési Központ), valamint az Isztambuli Iparkamarával együttműködésben.

Milyen nyelvűek a szakmai programok?

A szakmai programok nyelve az angol lesz, magyar tolmácsolást nem tudunk biztosítani.

Várható költségek

 • repülőjegy (kb. 107.600 Ft / fő, illetékkel, 1 db max. 23 kg feladható poggyásszal)
 • 1 éjszaka szállásköltsége az Isztambuli Pera Tulip Hotel Taksimban 4*: 115 EUR / egyágyas szoba reggelivel / éj
 • 2 éjszaka szállásköltsége egy izmiti szállodában a célcsoportnál megadottól eltérő ágazatokban tevékenykedő cégek képviselői részére, illetve amennyiben 1 cégtől 2 fő vesz részt a delegációban, a második fő részére – ennek részleteiről (ár, foglalás menete) a későbbiekben tudunk tájékoztatást adni, de mindenképp javasoljuk majd ugyanabban a szállodában a szállásfoglalást, mint ahol a finanszírozott résztvevők szállnak meg, mert így tudunk közös transzfert biztosítani
 • programon kívüli étkezések

Jelentkezési határidő

2022. november 7.

Jelentkezés és bővebb információ

Az utazással, szállással kapcsolatos információk csatoltan találhatóak.

Szíves tájékoztatásul csatoltan küldjük az adatkezelési tájékoztatónkat és a hozzájáruló nyilatkozatot, melyet kérünk, hogy kiutazó személyenként (nem cégként) aláírva és szkennelve szíveskedjenek visszaküldeni.

A jelentkezéshez az alábbiakban felsorolt dokumentumokat kitöltve, illetve a csatolt adatkezelési hozzájáruló nyilatkozatot aláírva 2022. november 7-ig a szekeres@mkik.hu e-mail címre várjuk:

 • jelentkezési lap (minden jelentkezőnek ki kell töltenie)
 • regisztráció az izmiti Match4Industry üzletember-találkozóra a https://match4industry-2022.b2match.io/signup linken (minden jelentkezőnek)
 • angol nyelvű cégprofil – Isztambul, Izmit (minden jelentkezőnek ki kell töltenie)
 • Application Form For International Buyer Mission Program - azon importáló vagy importálni kívánó cégeknek kell kitölteniük, akik igénybe szeretnék venni a török minisztériumi szállástámogatást – ezt az MKIK továbbítja a török kereskedelmi tanácsosnak.

A jelentkezést csak a 3 (vagy 4) melléklet együttes megküldésével fogadjuk el.

Az üzleti delegáció minimum 7 cég érdeklődése esetén valósul meg, ezért kérjük, hogy foglalásukat csak visszajelzésünket követően véglegesítsék.

Kapcsolattartó: Szekeres Anna, e-mail: szekeres@mkik.hu, tel.: (061) 474 5142

Kérjük, hogy a szállás, a repülőjegy és a transzfer foglalásához jelentkezési lapját küldje meg az 1000 Út Utazási Irodánál Simity Péternek is a business@1000ut.hu e-mail címre, vagy jelezze a jelentkezési lapon, ha ezeket egyénileg intézi.

Amennyiben felkeltette érdeklődését a rendezvény, kérjük a hivatalos regisztráción túl felénk is jelezze részvételi szándékát az b2b@csmkik.hu e-mail címen.  

Kapcsolódó dokumentumok:
Szerző: EEN- Kriston Katalin
2022.10.17.