A 2016. december 13-án, Budapesten tartott ünnepélyes kinevezés alkalmából a korábbi követek hangsúlyozták, az Enterprise Europe Network valódi partnerséget, közösséget jelent, ahol jó együtt dolgozni. A követi kinevezés örökre szól, a korábban megválasztott követek továbbra is együtt dolgoznak az újakkal, segítik egymás és a Hálózat munkáját.

_mg_7946
 • Dél-Alföld (Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye) Enterprise Europe Network Követe:
  Ződi-Sipos Mária – CreatIT Solutions Kft. CSMKIK, Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ződi-Sipos Mária, Marketing és PR vezető, CreatIT Solutions Kft. Ződi-Sipos Mária a CreatIT Solutions Kft.-t 2009-ben, informatikai területen dolgozó férjével közösen alapította. A CreatIT eredetileg fő profilként a kiterjesztett valóság alkalmazások fejlesztésével, valamint webfejlesztéssel foglalkozott, de idővel további 3 mikrovállalkozás is kinőtt a családi cégből. Mária egy brüsszeli szakmai kirándulás alkalmával találkozott először az Enterprise Europe Network szolgáltatásaival, cége azóta is a Hálózat szolgáltatásainak rendszeres használója.
zodi_sipos_maria

belegrai_peter
 • Közép-Dunántúl (Fejér, Komárom-Esztergom, Veszprém megye) Enterprise Europe Network Követe: FMKIK, Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Belegrai Péter, Ügyvezető igazgató, MOTE Kft.

A MOTE Kft. alumínium profilok és alkatrészek megmunkálásával, alumínium bútortermékek és kiegészítők gyártásával, LED világítástechnikával foglalkozik. Automata gépeik lehetőséget biztosítanak alumínium profilok és alkatrészek megmunkálására – a bútoripar mellett – további iparágak részére. Megrendelői körük bővítése miatt, üzleti kapcsolataik szélesítése érdekében többször fordultak az Enterprise Europe Network Közép-dunántúli irodához, valamint géppark bővítésükhöz pályázati és hiteltanácsadást is igénybe vettek. Belegrai Péter cégvezető-tulajdonos üzletember-találkozókon, autóipari szakmai kiállításon is részt vett, a cél az üzleti kapcsolatok bővítése volt. Az Enterprise Europe Network iroda segítségével sikerült a vállalkozás megrendelői körét bővíteni, folyamatosan kapja az üzleti megkereséseket. Eredményesebben vesz részt pályázatokon, sikerült gépparkját is bővítenie. “Egy lehetőség, melynek kiaknázásával komoly előnyökre lehet szert tEENni.”


 • Nyugat-Dunántúl (Győr-Moson-Sopron, Zala és Vas megye) Enterprise Europe Network Követe:
  GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Kereskedelmi és IparkamaraHall Cecília követ, Marketing és üzletfejlesztési vezető, KONsys Kft. A KONsys Kft. 2004-ben kezdte meg működését az energia és épületfelügyeleti rendszerek komplett kivitelezése, az ipari automatizálás, valamint az adatgyűjtő és 0,4kV elosztó berendezések gyártása terén. A vállalat négy éve a piac növelés és megtartás érdekében megkezdte külföldi terjeszkedését Dél- Kelet Ázsiában, Indiában, Ausztráliában, Új-Zélandon, Dél-Amerikában, az USA-ban, Kanadában és számos EU országban. A terjeszkedés során az EEN begyűjti az adott országra jellemző piaci információkat, feltérképezi a potenciális kapcsolatokat. Ahol igény mutatkozik a termékre, oda már az EEN ajánlását követően személyesen is ellátogatnak, ezzel is növelve hitelességüket. „Csak ajánlani tudom nekik az EEN-nel való kapcsolatfelvételt és kapcsolattartást, hisz a központi adatbázisukba bekerülve, külföldi kapcsolathálójuk révén vállalkozásuk megtalálható lesz és ez kulcsfontosságú a mai világban.” – mondta Hall Cecília.

hall_cecilia

pakaine_dr_kovats_judit
 • ZMVA, Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány Pakainé dr. Kováts Judit, Marketing vezető, Effix Marketing Kft.

Pakainé dr. Kováts Judit a Nyugat-magyarországi Egyetem (NymE) tanszékvezető docense. Munkái között ökotudat-formáló, valamint fából készült termékek népszerűsítését célzó kampányok tervezése, előkészítő kutatása és megvalósítása is megtalálható. Az oktatás mellett 20 éve folyamatos tanácsadói tevékenységet végez az EFFIX-Marketing Kft. egyik tulajdonosaként. A cég az EEN által felkínált kapcsolatbővítő rendezvényeknek köszönhetően kezdett nemzetközi fejlődésbe. Az így megalapozott kapcsolatoknak köszönhetően összeállt egy pályázati konzorcium, akikkel sikerült közös pályázatot beadni EU-s forrásra. Több külföldi klaszterrel is sikerült hosszú távú együttműködési megállapodást aláírni, mely kapcsolatok nagyon bíztatóak.


 • Észak-Magyarország Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye) Enterprise Europe Network Követe:
  MNKH Promóciós Kft. Észak-Magyarország:Makkai István, Ügyvezető igazgató, Chmara és Társa Bt.

A társaságot 1998-ban alapította Makkai István, fő tevékenységi körük a fazekas korongozó gépek tervezése és gyártása, illetve közvetlen értékesítése. Az eltelt időszak alatt nagyon megbízható géptípusokat fejlesztettek ki hosszú és több fázisú folyamat eredményeként. Emellett 2009 májusában az égetőkemence gyártásban 25 éves tapasztalattal rendelkező világvezető német ROHDE cég igazgatói személyesen megkeresve ajánlották fel a vállalat termékeinek forgalmazását. Makkai a Magyar Feltalálók Egyesületének tagjaként többféle gépet tervezett és gyártott, melyek jelentős része szabadalmi védelem alatt áll. Az Enterprise Europe Network szolgáltatásaink köszönhetően rendszeresen részt vesz mind hazai mind külföldi nemzetközi kiállításokon, melynek eredményeképp Németországban, Csehországban, Ausztriában, Szlovákiában, Romániában, illetve Észtországban is dolgoznak a gépei. Az elektromos fazekas korongozógépek több kiállításon is díjat nyertek.

makkai_istvan

ilcsik_csaba
 • Közép-Magyarország (Budapest és Pest megye) Enterprise Europe Network Követe:

MNKH Promóciós Kft. Közép-Magyarország: Ilcsik Csaba, Vezérigazgató, Waterscope

A WaterScope International Zrt.-t 2016. februárjában alapította a Knot Kft, mivel célja volt a WaterScope, a folyamatosan mérő és működő, online monitoring berendezés know-how-nak high-tech színvonalú hasznosítása. Ebben a hasznosítási koncepcióban látta meg a lehetőséget a Tőkepartner Kockázati Tőkealap Zrt. és lett az új cég többségi tulajdonosa. A közösen elérendő cél egy olyan nemzetközi szinten is ismert és elismert brand felépítése, amit a világ minden pontján megelégedéssel használ minden végfelhasználó. A WaterScope berendezések fejlesztését és gyártását, illetve kereskedelmét a vállalat önállóan végzi. Ilcsik Csaba, vezérigazgató, 3 évvel ezelőtt találkozott először az Enterprise Europe Network szolgáltatásaival, a holland AquaMatch üzletember találkozóján, még, mint a Knot Kft ügyvezető igazgatója. Azóta is aktív ügyfele a Hálózatnak, igyekszik kihasználni a szervezetben rejlő lehetőségek teljes tárházát.


 • Dél-Dunántúl (Baranya, Somogy és Tolna megye) Enterprise Europe Network Követe:
  PBKIK, Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara:Herbály István, Ügyvezető igazgató, RG-Net Kft.

Egyéni, speciális igényekhez fejleszt hardvereket, szoftvereket a pécsi RG-Net Kft. Ma már azért keresik a megrendelők a vállalkozást, mert azt hallották róluk, hogy az innovatív kollektíva sok új megoldást képes a termékekbe beépíteni, alkalmazni. Az utóbbi években az RG-Net egyre több gépipari-, ipari vállalkozás számára végez innovatív fejlesztéseket, amelyeket maguk terveznek és kiviteleznek, és amelyek növelik a hatékonyságot, valamint segítik a versenyképességet. A cég az Enterprise Europe Network szolgáltatásainak rendszeres használója, kiaknázója, és mondhatni, mostanra már külső szakértője is.

herbaly_istvan

dr-sutka-sandor
 • Észak-Alföld (Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) Enterprise Europe Network Követe:
  HBKIK, Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és PRIMOM Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vállalkozásélénkítő Alapítvány közös követe:

Dr. Sutka Sándor, Tulajdonos, Pannon Guard Zrt.A Pannon Guard Zrt. a biztonsági szolgáltatások piacán hatékonyan működő és dinamikusan fejlődő vállalkozás, mely a megbízhatóság, a versenyképes ár, a gyorsaság, a pontosság, a minőség és a folyamatos fejlesztés jegyében működik. Az EEN adta lehetőségek utat jelentenek az üzleti sikerekhez, kapaszkodót a kezdeti rögös úton, emellett értékes útmutatásokkal szolgálnak a vélt és valós labirintusokban, átlendíthetnek az átmeneti nehézségeken. Az EEN a versenyképesebbé válást, a nemzetközi szintre lépést célzó vállalkozások által megfogalmazott kívánalmakra, kérdésekre a megfelelő időben adott nagyszerű választ!

A képek forrása: Piac és Profit


Kapcsolódó oldalak: