2022.04.21.

i3 klub - Rejtett vállalati kincseink

A Dél-alföldi technológiaváltók közösségének tudásmegosztó negyedik I3 klub alkalmának témája; Értékteremtő folyamatok a vállalatirányítás és versenyképesség szemszögéből (LEAN).

Egy technológiaváltó beruházás óriási pénzügyi és emberi erőforrásokkal jár. De vajon tényleg új gépet kell vásárolnunk, vagy elegendő lenne a meglévő folyamatainkat karcsúsítani? A kérdés nem egyszerű, de léteznek rá jó válaszok. Főként, ha azt vesszük górcső alá, hogy mely tevékenységek teremtenek valóban értéket a vevő számára. Amiért a vevő nem fizet, azt például a lean szemlélet "pazarlásnak" tekinti, és a munkafolyamatok hatékonyságát ennek tükrében vizsgálja.

Esemény időpontja: 2022. április 21., csütörtök 13:30 - 17:00
helyszíne: CSMKIK székház (6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

A műhelymunkán arra keressük a választ, hogy meddig elegendő a meglévő vállalati folyamatok "belső" fejlesztése, és mi az a pont, amikortól már új beruházásban / technológiaváltásban kell gondolkodnunk. Hogyan tudom mérni a cégem hatékonyságát és hogyan segíthet ebben a lean rendszer? Hogyan kapcsolódik össze a technológiafejlesztés a folyamatfejlesztéssel?
A jelenlegi bizonytalan gazdasági helyzetben felértékelődik a körültekintő döntéshozatal, mellyel a verseny- és alkalmazkodóképesség is javítható. A vezetői szellemi műhely ehhez ad tudást, információt és sok-sok gyakorlati ismeretet.

Meghívott vendég: Katona László, a korábbi Ipar 4.0 országos program szakmaivezetője, lean tanácsadó.

AKIKNEK AZ ESEMÉNY SZÓL:

Cégvezetőknek, akik

  • azon gondolkoznak, hogy mikor ruházzanak be egy új technológiába és meddig használják a régi folyamataikat
  • holnap aprópénzre váltható gyakorlati tudást keresik
  • szívesen cserélnek eszmét és tapasztalatot más cégvezetőkkel, és építenek új üzleti kapcsolatot, a megyében hasonló cipőben járó vezetőtársaikkal

 

A klubeseményre korlátozott számú jelentkezést tudjuk fogadni a MEGHÍVÓ ezen a felületen érhető el, benne a regisztrációs kérdőívvel. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy az eseményen kizárólag egészséges és tünetmentes állapotban jelenjen meg. 

 

Az esemény az Ipar és az Üzlet 4.0 témakörében felmerülő vállalati problémákra alapul, mely a RILIAM I-4.0 projekt (HUSRB/1903/43/0051) keretében valósul meg.

Kapcsolat és információ: 
Szilágyi Katalin, ipari és innovációs tanácsadó
e-mail: riliam@csmkik.hu, tel: +36 62 554 250/136

 

A Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara megújult stratégiájával összhangban nagy hangsúlyt fektet a térségbeli vállalkozások fejlődésének támogatására.  Ezen elv mentén határoztuk el, hogy a RILIAM I-4.0 programon belül feltérképezzük és a Robotika kompetencia adatbázisba rendezzük azon vállalkozások körét, amelyek már érintettek a robotika, automatizáció, mesterséges intelligencia vagy éppen az Ipar 4.0 eszköztárának használatában. Feltétlenül számítunk az Ön vállalkozásának részvételére is!

               

Helyszín


Magyarország
Szeged | Párizsi krt. 8-12.