2022.05.11.

Szerződéskötési kihívások - Szeged

Kamaránk és az Enterprise Europe Network május 11-i szegedi eseményén a vállalkozói szerződések kerülnek a középpontba, kitérve a szerződéskötéssel kapcsolatos problémákra, és a lehetséges megoldásokra.

Az elmúlt években felgyorsult és átalakult a szerződéskötési gyakorlat. Az írásbeliséget egyre gyorsuló ütemben váltja fel az elektronikus úton történő (távollevők közötti) szerződéskötése. A pandémia és a jelenlegi háborús helyzet számos kihívás elé állítja a vállalkozásokat, amelyekre igyekeznek a most kötendő szerződésekben megoldásokat találni.

Az előadások célja, hogy felhívja a figyelmet a fenti joggyakorlati esetleges problémákra és bemutassa az egyre gyakrabban felmerülő kockázatcsökkentő megoldásokat.

Időpont: 2022. május 11. 9 óra - 11 óra
Helyszín: CSMKIK Székház, 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12. II. emeleti Konferenciaterem
Előadó: dr. Horváth Péter Károly ügyvéd, kamarai tanácsadó

Az előadások témái:

  • Szerződések létrejötte, szerződések kötelező és ajánlott tartami elemei, szerződéses biztosítékok kérdésköre
  • Írásbeliség kérdése a joggyakorlatban, elektronikus úton kötött szerződésekkel felmerülő problémák és megoldási javaslatok
  • Szerződések módosítása, szerződések teljesítésének ellehetetlenülésével kapcsolatos szabályok, vis maior (pandémia, háború miatti ellátási zavarok kérdésköre)
  • Szerződésszegés lehetséges következményei megrendelői és vállalkozói oldalon, szerződési kockázatok csökkentésének magánjogi eszközei

Partnerkereső adatbázisok a zavartalan működés szolgálatában

Új partnerek, az ellátási láncok biztonsága, a szabad kapacitások megosztása, és innovatív technológiák megismerése – mindezen lehetőségeket kínálják azok az adatbázisok, amelyekkel segítjük a megyei vállalkozásokat ebben a kihívásokkal teli időszakban.

A KAPTÁR adatbázisunk segítségével feltérképezzük a szabad kapacitásokat, a RILIAM projekt keretében létrehozott Robotika kompetencia adatbázis az új technológiák iránt fogékony vállalkozásokat kapcsoljuk össze, míg az Enterprise Europe Network Supply Chain Resilience adatbázisában nemzetközi partnereket találhat az ellátási láncok biztosításáért.

Részvételi feltételek:

  • CSMKIK önkéntes tag és regisztrált vállalkozások számára a részvétel díjmentes;
  • nem CSMKIK önkéntes tag és regisztrált vállalkozások számára 8.000 Ft/fő + ÁFA

Részvételi szándékát az alábbi jelentkezési űrlap kitöltésével jelezheti felénk:

 

Helyszín


Magyarország
Szeged | Párizsi körút 8-12.