2022.05.12.

Szerződéskötési kihívások - Szentes

Kamaránk Szentes és Csongrád Térségi Szervezete és az Enterprise Europe Network május 12-i szentesi eseményén a vállalkozói szerződések kerülnek a középpontba, kitérve a szerződéskötéssel kapcsolatos problémákra és a lehetséges megoldásokra.

Az elmúlt években felgyorsult és átalakult a szerződéskötési gyakorlat. Az írásbeliséget egyre gyorsuló ütemben váltja fel az elektronikus úton történő (távollevők közötti) szerződéskötése. A pandémia és a jelenlegi háborús helyzet számos kihívás elé állítja a vállalkozásokat, amelyekre igyekeznek a most kötendő szerződésekben megoldásokat találni.

Az előadások célja, hogy felhívja a figyelmet a fenti joggyakorlati esetleges problémákra és bemutassa az egyre gyakrabban felmerülő kockázatcsökkentő megoldásokat.

Időpont: 2022. május 12. 14 óra - 16 óra
Helyszín: Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ, Szentes, Kossuth tér 1.
Előadó: dr. Horváth Péter Károly ügyvéd, kamarai tanácsadó

Az előadások témái:

  • Szerződések létrejötte, szerződések kötelező és ajánlott tartami elemei, szerződéses biztosítékok kérdésköre
  • Írásbeliség kérdése a joggyakorlatban, elektronikus úton kötött szerződésekkel felmerülő problémák és megoldási javaslatok
  • Szerződések módosítása, szerződések teljesítésének ellehetetlenülésével kapcsolatos szabályok, vis maior (pandémia, háború miatti ellátási zavarok kérdésköre)
  • Szerződésszegés lehetséges következményei megrendelői és vállalkozói oldalon, szerződési kockázatok csökkentésének magánjogi eszközei

Az előadás végén röviden tájékoztatjuk a jelenlévőket a Széchenyi Kártya Programot és Kamarai Pénzügyi Alapokat érintő aktualitásokról.
Előadó: Sülyös Edit, CSMKIK Szentes térségi képviseleti irodájának vezetője

Partnerkereső adatbázisok a zavartalan működés szolgálatában

Új partnerek, az ellátási láncok biztonsága, a szabad kapacitások megosztása, és innovatív technológiák megismerése – mindezen lehetőségeket kínálják azok az adatbázisok, amelyekkel segítjük a megyei vállalkozásokat ebben a kihívásokkal teli időszakban.

A KAPTÁR adatbázisunk segítségével feltérképezzük a szabad kapacitásokat, a RILIAM projekt keretében létrehozott Robotika kompetencia adatbázis az új technológiák iránt fogékony vállalkozásokat kapcsoljuk össze, míg az Enterprise Europe Network Supply Chain Resilience adatbázisában nemzetközi partnereket találhat az ellátási láncok biztosításáért.

Részvételi feltételek:

  • CSMKIK önkéntes tag és regisztrált vállalkozások számára a részvétel díjmentes;
  • nem CSMKIK önkéntes tag és regisztrált vállalkozások számára 8.000 Ft/fő + ÁFA

Részvételi szándékát az alábbi jelentkezési űrlap kitöltésével jelezheti felénk:

 

Helyszín


Magyarország
Szentes | szervezés alatt