Tájékoztató előadássorozat a duális képzési rendszer változásairól

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara három alkalmas online előadás sorozatot szervez duális képzési partnerei részére. Az előadás sorozat célja, hogy az új szakképzési rendszer keretében megvalósuló gyakorlati képzéshez kapcsolódó legfontosabb információkat, változásokat, feladatokat megismerjék.

Az előadások délelőttönként 10-12 óra között, maximum 120 perc időtartamúak, melyben előre feltett és azonnali kérdések megválaszolására is lehetőség nyílik. Az előadásokat a későbbiekben visszanézhetőként elérhetővé tesszük.

I. előadás
Előadó: dr. Klész Tibor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara duális képzési osztályvezetője
Témája: - A duális képzési rendszer változása - A szakképzés finanszírozása – miért éri meg a vállalkozónak az utánpótlás kinevelése? - Tanuló helye a rendszerben, jogviszonyok, tanulószerződés kezelése kifutó rendszerben
Az előadás időpontja: 2020. december 2. (szerda) 10:00 óra (időtartama 1,5-2 óra)

II. előadás
Előadó: Tímárné Staberecz Teréz a CSMKIK tanácsadói hálózat szakértője, okl. közgazda, könyvvizsgáló, a Mérleg Adótanácsadó- és Könyvelő Iroda vezetője
Témája: - Változás a szakképzési hozzájárulás elszámolásának rendszerében, tanulószerződések és szakképzési munkaszerződés támogatásának elszámolása
Az előadás időpontja: 2020. december 7. (hétfő) 10:00 óra (időtartama 1,5-2 óra)

III. előadás
Előadó: Feketű Béla igazgató, Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola
Témája: - Projektszemléletű oktatás a gyakorlatban - Képzési kimeneti követelmények (KKK) és programtantervek (PPT)
Az előadás időpontja: 2020. december 10. (csütörtök) 10:00 óra (időtartama 1,5-2 óra) Az előadásokon a járványügyi intézkedések miatt személyes részvételre nincs lehetőség.

A előadást online lehet megtekinteni, és az előadás időtartama alatt az online felületen keresztül írásban kérdéseket lehet küldeni az előadónak, a résztvevők feltehetik a témához kapcsolódó illetve az elhangzottakra vonatkozó kérdéseiket. A rendezvényen való részvétel ingyenes, a jelen e-mail címzettjeinek és az ezt követően regisztráló résztvevőknek az előadás elérhetőségének linkjét 2020. december 1-jén kedden a rendezvényt megelőző napon ki fogjuk küldeni.

Az előadás YouTube felületen illetve a CSMKIK facebook oldalán tekinthető meg. Kamaránk átfogó tájékoztatást és konzultációs lehetőséget biztosít, melyre szeretettel várjuk az érintett vállalkozásokat és azok könyvelőirodáit, valamint a szakképző intézmények képviselőit. Kérjük, hogy az online előadásokon való részvételi szándékát a lentebb található űrlap kitöltésével jelezze!

Kérjük, hogy az előzetesen feltett kérdéseiket az előadást megelőző munkanapon 9:00-ig küldjék meg a kovacs.kata@csmkik.hu címre.
További információ: Kovács Kata Tel: +3630/9851-988, kovacs.kata@csmkik.hu

Az előadások anyagait alább tudják letölteni:

 

(A projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium finanszírozásában valósul meg a Nemzeti Foglalkoztatási Alap képzési alaprész terhére, a projekt, illetve a támogatási szerződés száma: NFA-KA-ITM-16/2019/TK/05)

Jelentkezés az alábbi űrlapon:

Kapcsolódó dokumentumok:
Szerző: dr. Beregszászi Ferenc
2020.11.26.