Hajós András a novemberi Vállalkozói Napon

Az online térben, de változatlan céllal – tudásátadással és kapcsolatépítéssel – várjuk közönségünket 2020. november 17-én, az immár IV. Vállalkozói Napunkra. A program idén a Vállalkozás művészete címet kapta: a művészetekben, a zenei- és szórakoztatóiparban használt gyakorlatokból, kreatív megoldásokból merítünk inspirációt az üzleti életben felmerülő olyan váratlan helyzetek áthidalására, mint amiket a mostani járványhelyzet hozott. Az előző évekhez hasonlóan, előadással, kerekasztal-beszélgetéssel, és a témába vágó Jam Session-nel is készülünk. A program a kamara The Sound of Business projekt-je keretében valósul meg, amelyről itt talál bővebb információt.


Vendégünk lesz ezen a napon 9 órától Dr. Rab Árpád jövőkutató, a Budapesti Corvinus Egyetem docense, aki a digitális kultúra fogalmáról, a technológiai evolúcióról, és a koronavírus hatásairól is beszél majd.

A kerekasztal moderátora Dr. Prónay Szabolcs, az SZTE egyetemi docense olyan kérdésekre keresi majd a választ a kulturális és a hagyományos vállalkozói szférából érkező vendégeivel, hogy milyen probléma-megoldási eszközökkel élnek és honnan merítenek ehhez ihletet?

A Jam Session idei kulcsszavai a kreativitás, a csapatmunka, a hibákból való tanulás, és a kockázatvállalás lesznek. A kérdésekre Hajós András zenész, műsorvezető, a Dalfutár című műsor ötletgazdája, producere, és Gellért Ákos, a Naturtex és a Gellért és Fiai Kft. ügyvezetője, a kamara ipari alelnöke válaszol.

PROGRAM

9:00 - 9:10 Köszöntők 

9:10 - 9:50 A digitális kultúra hatásai – ember és hatékonyság dinamikája
Az esemény felvezető előadásában szó lesz majd a digitális kultúra fogalmáról, a technológiai evolúcióról, a koronavírus hatásairól, a technológia kiváltotta emberi reakciókról, valamint a technológia és a művészetek találkozásáról. Az előadás végén kérdésekre is lehetőséget biztosítunk.
Előadó: Dr. Rab Árpád jövőkutató, a Budapesti Corvinus Egyetem docense

9.50 - 10.00 Zsombok Réka - Zséka - ukulelével kísért zenei produkciója

10:00 - 11:00 Kerekasztal-beszélgetés a kreatív élményteremtésről
Hogyan jelenik meg a kreativitás az üzletben? Honnan meríthetünk ihletet a hatékony probléma-megoldási eszközökhöz? Hogyan csatlakozhatnak egymáshoz a vállalatok és a kulturális élet, illetve hol a kompromisszumok és az alkotói, tervezői szabadság határa?
Moderátor:
Dr. Prónay Szabolcs, Szegedi Tudományegyetem docense
Résztvevők:
Gyimesi László - Mystic Nails Hungary Kft. ügyvezetője
Hegedűs Anita - Móra Ferenc Múzeum PR referense
Pataki Gergely - Csillag Autósiskola kommunikációs vezetője, Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány alapítója

11:00 - 11:20 Networking szünet
Kapcsolatépítési lehetőség játékkal egybekötve, a győztes csapatnak nyereménnyel.

11:20 - 12:20 JAM Session
Egy kérdés, két válasz, melyek segítségével kiderül például, hogy hogyan reagál a váratlan helyzetekre, milyen döntéshozatali eszközökkel él, mennyire erőssége a csapatmunka egy a kulturális- és szórakoztatóiparból érkező népszerű művésznek és egy több mint 30 éve működő, mecénás szerepet is vállaló szegedi cég vezetőjének.
Moderátor:
Palotás Sándor, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kereskedelmi alelnöke, a Déli-Farm Kft. ügyvezetője
Résztvevők:
Gellért Ákos, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ipari alelnöke, a Naturtex és a Gellért és Fiai Kft. ügyvezetője  
Hajós András zenész, műsorvezető, a Dalfutár című műsor ötletgazdája, producere

12:20 - 12:40 “Rock your business”
Bemutatkozik a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a The Sound of Business elnevezésű, a rockzenei ikonok jógyakorlatai alapján vállalkozói készségeket fejlesztő nemzetközi projektje.

A programra a webex felületén kerül sor; a csatlakozási lehetőségről a rendezvény előtti napon tájékoztatjuk a jelentkezőket.

Az eseményen való részvétel ingyenes - a hátralékkal nem rendelkező Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 
tagjai és regisztrált vállalkozások részére -
, de előzetes regisztrációhoz kötött! 
A rendezvényre elsősorban vállalkozókat, vállalkozások képviselőit várjuk, 
túljelentkezés esetén őket fogjuk előnyben részesíteni. 

Az alábbi űrlapon várjuk a jelentkezéseket. 

Egy cégtől maximum két fő jelentkezését tudjuk fogadni.
További információkért a konferencia@csmkik.hu email-címen kereshet bennünket!
(Amennyiben a létszám betelt, kérjük, jelentkezzen be várólistánkra a konferencia@csmkik.hu címen.)

 

Szerző: CSMKIK
2020.10.20.