Vasút-villamos, ami összeköt!?

A CSMKIK Kommunikációs- és Reklámklubja az ősz folyamán beszélgetés sorozatot kezdeményezett a Szeged és Hódmezővásárhely között hamarosan üzemszerűen közlekedő tram-train várható gazdasági hatásairól. Az első állomáson, Hódmezővásárhelyen olyan fontos kérdéseket boncolgattak a résztvevők, mint, hogy mennyire serkenti a fejlesztés a két település közötti ingázást, fokozza-e a turisztikai attrakcióik látogatottságát, és hogy hogyan kommunikálhatnak a vállalkozások a tram-trainnel érkező lehetőségekről?

Algyő Nagyközség esetében ez speciális helyzetet jelent, mivel a vasút XXI. századi evolúciójának tartott hibrid szerelvény nem a település központján halad keresztül. Ennek ellenére a két megyei jogú város „hasznai” mellett Algyő polgárai, civil szervezetei, a vállalkozások és az önkormányzat bizonyára képesek felvázolni, - egy kötetlen beszélgetés keretében - olyan javaslat csomagot, amely a munkahelyteremtés és az élhető, fenntartható zöld környezet kialakítása terén elősegíti a nagyközség töretlen fejlődését, amikor mindkét nagyváros negyedórás kényelmes közlekedéssel elérhetővé válik számukra.

Felkért előadó:
Dr. Tóth István Tibor, közlekedési szakértő (SZTE MK Gépészeti Intézet főiskolai docense), aki az elővárosi közlekedés nemzetközi tapasztalatiról fog beszélni.

Időpont: 2021. október 19. 15 óra
Helyszín: Algyő Faluház, Búvár u. 5.

Az eseményen való részvétel a jelenleg hatályos járványügyi szabályozás értelmében érvényes védettségi igazolvánnyal lehetséges.

A találkozón a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezését az alábbi űrlap kitöltésével küldheti el részünkre:

 

Szerző: CSMKIK
2021.10.12.