Hírek - Összes

Összegyűjtöttük a szakképzési hozzájárulás elszámolásához kapcsolódó kérdésekre az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a NAV és a Saldo válaszait és szakmai véleményét, melyet az alábbi linken teszünk elérhetővé az érdeklődők számára.

2021.04.15.

A napokban megjelent a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság hivatalos tájékoztatója a Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó jogviszonyokban a munkavállaló koronavírus elleni védettsége tényének munkáltató általi megismerhetőségéről.

2021.04.15.

A miniszterelnök facebookos bejelentkezésében az újraindítás következő lépcsőfokáról tett bejelentést: 3,5 millió beoltottnál kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai, és a vendéglátósokat terhelő teraszdíjakat eltörlik.

2021.04.14.

2021. április 30-án kerül megrendezésre a Startup Campus „Innovatív KKV-k és a 100 éves brit-magyar diplomácia lehetőségei az angol piacon: Üzlet- és kapcsolatépítés a London – Budapest hídon" című online eseménye. A program során Dr. Kumin Ferenc Nagykövet úr nyitó beszéde után, a résztvevők átfogó képet kaphatnak [...]

2021.04.14.

Ebben az évben is kiírta pályázatát a Magyar Kézműves Remek cím elnyerésére a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK). A Csongrád-Csanád megyei kézművesek rendszeresen kiemelkedően szerepelnek a kiíráson, 2020-ban négy megyei indulónak ítélték oda a címet. A megyei kamara önkéntes tagvállalkozásai idén is díjmentesen [...]

2021.04.14.

Áprilisban is nyitott programmal várja az érdeklődő vállalkozások képviselőit a CSMKIK Női Vezetői Klubja. A vendég Seres Erika, a Béres Gyógyszergyár Zrt. HR vezetője, aki Motiváció, a legelcsépeltebb szó a világon! címmel tart előadást.

2021.04.13.

Hamarosan, még tavasszal indul a Magyar falu vállalkozás-újraindítási program, ami 10 fő alatti, legalább 1 lezárt üzleti évvel rendelkező, kistelepüléseken működő vállalkozásoknak biztosít 2 és 10 millió forint közötti támogatást 70%-os intenzitással fejlesztésekre.

2021.04.09.

Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára tájékoztatta az MTI-t az online számlázással és az önszámlázással kapcsolatosan. Úgy fogalmazott, hogy „elkezdődik ma egy új, online korszak, amelyben az adóhivatal már minden számlát lát.” A szakpolitikus kiemelte, hogy a március 31-ig tartó szank [...]

2021.04.08.

Az újraindítás következő lépéseiről a kormány akkor fog dönteni, amikor elérjük a 3 millió beoltottat, ez várhatóan ez 5-6 nap múlva következik be - jelentette be Gulyás Gergely a kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte, hogy újranyitottak a szolgáltatók, tovább maradhatnak nyitva az üzletek, a korm [...]

2021.04.08.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata 2021. április 21-én online konferenciát szervez a németországi régiók üzleti lehetőségeiről, fókuszban Észak-Rajna-Vesztfáliával, valamint Baden-Württemberggel.

2021.04.08.