Szegeden fogadtuk az Arad Megyei Kereskedelmi, Ipari és Agrárgazdasági Kamara delegációját

Április 3-án a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szegedi székházában tett látogatást az Arad Megyei Kereskedelmi, Ipari és Agrárgazdasági Kamara vezetősége. Gheorghe Seculici elnököt, Aurel Ionescu alelnököt és Radu Mătiuț főigazgatót kamaránk elnöke, Dr. Kőkuti Attila, valamint Palotás Sándor és Gellért Ákos alelnökök, Dr. Tráserné Oláh Zsuzsanna titkár és Körmöczi Eszter külgazdasági és vállalkozásfejlesztési vezető fogadta. A szegedi romániai főkonzulátus részéről Daniel Banu főkonzul és Bekán Aurél voltak itt - ők kezdeményezték a találkozót is. 

A két szervezetet – a földrajzi közelség mellett - egy magyar-román határmenti kamarai együttműködés is összeköti. Az egyeztetésen szó esett egyebek mellett az aradi és a csongrád-csanádi szakképzésről, gazdaságról, valamint arról is, hogy mely területeken tud együttműködni a két kamara.

A delegáció kifejtette, az ottani kamarai rendszert is hamarosan módosítják, a példát pedig Magyarországról szeretnék venni. A robotika területén is további fejlődést kívánnak elérni – ebben együttműködést javasoltak kamaránkkal. Emellett bizakodásukat fejezték ki a Schengeni csatlakozással kapcsolatban, jelentős gazdasági fellendülésre számítanak. A konstruktív megbeszélés végén az aradi szervezet meghívta kamaránkat egy következő találkozóra, amelyen a két fél együttműködése tovább erősödhet.