DIGIGEN igényfelmérés

A Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint nemzetközi partnereinek együttműködésével, az Erasmus+ program támogatásával megvalósuló DIGIGEN projekt célja egy olyan továbbképzési program megtervezése pályatanácsadó szakemberek számára, amelynek a segítségével a szakemberek a digitális átalakulást kihasználva támogatni tudják a nőket a vezetői pozíciókba való belépésük előtt, alatt, valamint a vezetői pozíció megtartásában.

A DIGIGEN projekt első szakaszában Németországban, Hollandiában és Magyarországon igényfelmérés készült  félig strukturált interjúk valamint félig strukturált kérdőívek formájában. Az eredmények betekintést nyújtanak egyrészt a tanácsadó szakemberek (közvetlen célcsoport), másrészt a női vezetők (közvetett célcsoport) digitalizációhoz kapcsolódó igényeibe.

Az igényfelmérés konklúziója, hogy tanácsadó szakemberek és a női vezetők látják a digitalizációban rejlő lehetőségeket, és jelentős erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy lépést tartsanak a gyors változásokkal. Az eredmények azt is mutatják, hogy a vezető pozícióban lévő nők számára létrehozott támogatási programoknak erőteljesen törekedniük kell a rendszerszemléletű gondolkodásra épülő készségek elsajátításának támogatására.

A három országra vonatkozó felmérés magyar nyelvű összefoglalója IDE KATTINTVA olvasható.