Hírek - EEN

Az Európai Bizottság új eszközt terjesztett elő a külföldi támogatások egységes piacon belüli torzító hatásainak kezelése érdekében. A mostani jogalkotási javaslat a fehér könyv 2020. júniusi elfogadását és az érdekelt felekkel folytatott széles körű konzultációs folyamatot követi.

2021.05.07.

Az Európai Bizottság aktualizálja az uniós iparstratégiát annak biztosítása érdekében, hogy ipari ambíciói teljes mértékben figyelembe vegyék a Covid19-válságot követő új körülményeket, és elősegítsék a fenntarthatóbb, digitális, reziliens és globálisan versenyképes gazdaságra való átállást.

2021.05.07.

Az Európai Bizottság a minőségi jogalkotásról szóló közleményt fogadott el, amelyben számos javaslatot tett az uniós jogalkotási folyamat javítására. Európa helyreállításának elősegítése érdekében minden eddiginél fontosabb, hogy a jogalkotás a lehető leghatékonyabb legyen.

2021.04.30.

A 2021–2027 közötti időszak kutatási és innovációs programja segít az egészségügynek felkészülni a jövőbeli járványokra, az iparnak pedig a klímabarát megújulásban és a digitalizációban.

2021.04.30.

Nemzetközi adatbázis, profilkészítés, üzletember-találkozók, és innovációs felmérés – egyebek mellett ezeket az ingyenes szolgáltatásokat kínálja ügyfelei számára a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában működő Enterprise Europe Network Szeged.

2021.04.28.

Az Európai Bizottság, a luxembourgi székhelyű európai nagy teljesítményű számítástechnika közös vállalkozással (EuroHPC) és Szlovénia kormányával közösen működésbe helyezte az Európai Unió első szuperszámítógépét a szlovéniai Mariborban - közölte az Európai Bizottság.

2021.04.23.

Az Európai Bizottság új szabályokat és intézkedéseket javasol annak érdekében, hogy Európa a megbízható mesterséges intelligencia (MI) globális központjává váljon. A mesterséges intelligenciára vonatkozó első jogi keret és a tagállamokkal összehangolt új terv együttesen garantálni fogja az emberek és a vállalkozások s [...]

2021.04.23.