Felhívás startupok számára a VivaTechnology innovációs rendezvényen való részvételre

A párizsi VivaTechnology a digitalizáció és új technológiák legnagyobb európai rendezvénye, innovatív startup-ok és azok technológiai megoldásait kereső nagyvállalatok, befektetők nemzetközi találkozóhelye, amely kiváló lehetőség a magyar startupok, scaleupok és innovatív kkv-k bemutatkozására, nemzetközi üzleti kapcsolatok építésére. A 2024-ben 8. alkalommal, május 22-25. között megrendezésre kerülő VivaTech egyik fókusz tematikája a mesterséges intelligencia, de az innováció és új technológiák minden további területe is bemutatásra kerül az eseményen.

A 2023-ban hibrid (személyes jelenléttel és online) formában megrendezett szakvásáron 174 országból mintegy 150.000 személyesen megjelent résztvevőt és 405.000 online látogatót regisztráltak. A korábbi kiadások számait jóval meghaladva, a tavaly hetedik alkalommal megrendezésre került VivaTechnology-n összesen 11.400 startup, illetve 2.800 kiállító vett részt, továbbá mintegy 919 millió embert értek el a közösségi hálózatokon keresztül, 5 millió nézőt regisztráltak a VivaTech News csatornán, és több mint 6 milliárd megjelenés történt a közösségi médiában. A tavalyi rendezvényen összesen nyolc magyar startup/scaleup cég vett részt a Párizsi Magyar Nagykövetség szervezésében (az előző évekhez hasonlóan), a Külgazdasági és Külügyminisztérium Tudománydiplomácia főosztályának támogatásával.

A Vivatechnology 2024-es, 8. kiadásán is a négy napos konferenciaprogramból három nap üzleti résztvevők számára, egy nap a nagyközönség számára lesz fenntartva. A kiállítás-konferencián több mint 100.000 technológiai és innovációs szakértő és döntéshozó vesz majd részt.

VivaTechnology az iparágak és az innováció széles körét öleli fel:

- Artificial Intelligence
- Climate Tech
- Mobility
- Deeptech
- Japan Country of the Year
- Business
- Future Societies
- Internet and Democracy
- Creators’ Economy
- Gaming and Esport

A rendezvény mellett számos „side event”-en is lehetőség lesz részt venni, melyek közül kiemelt a kiállítás előestéjére, május 21-re szervezett befektetői networking esemény. Ezekről később lesz elérhető bővebb tájékoztatás a VivaTech honlapján.

A Párizsi Nagykövetség is tervez továbbá egy networking eseményt a résztvevő magyar cégek számára, az előző évekhez hasonlóan.

Mindemellett a Choose Paris Region üzletfejlesztési ügynökség külön programokat (egy-egy szektor jelentősebb vállalatival találkozók, iparági webináriumok a francia piac megismerésére, networking események stb.) szervez külföldi startupok számára, melyekről hamarosan bővebb információt küldünk.

A hazai startupok részvételének elősegítésére kiváló lehetőséget nyújtanak továbbá a VivaTechnology honlapján elérhető különböző innovációs pályázatok, „Challenge”-ek, amelyeken keresztül a kiválasztott startup-ok ingyenes kiállítói megjelenési lehetőséget kapnak az adott pályázatot kiíró nagyvállalat standján, valamint számos startup kap pitch lehetőséget, továbbá némelyik nagyvállalat anyagi jutalmat és jövőbeli üzleti együttműködést is kínál a nyerteseknek. A pályázatokon kiválasztott cégek így rendkívül nagy vizibilitást kapnak a technológiai ökoszisztémában. A még elérhető Challenge-ek listája az alábbi honlapon található:

https://vivatechnology.com/challenges/list

A korábbi évekhez hasonlóan, Magyarország Párizsi Nagykövetsége hazai cégeknek (startup/scaleup/KKV) pályázati forrásból ingyenes látogatói belépőt biztosít a rendezvény 4 napjára, korlátozott számban (beérkezési sorrendben, cégenként egy - esetleg két - főnek).

 

A VivaTech-en való részvétel iránt érdeklődők a Párizsi Magyar Nagykövetség külgazdasági irodája felé, a trade.par@mfa.gov.hu címen jelezhetik részvételi szándékukat, lehetőség szerint legkésőbb 2024. április 22-ig.
Amennyiben jelentkeznek az eseméynre, kérjük jelezzék azt a kulgazd@cskik.hu levelézi címre is.