Fókuszban a digitális ügyintézés

Május 7-én zajlott le „Fókuszban a digitális ügyintézés” című Vállalkozz Digitálisan! napunk Szegeden. A program célja az volt, hogy a hazai vállalkozások első kézből kaphassanak tájékoztatást a digitális vállalkozásfejlesztés külső finanszírozásának lehetőségeiről és a legújabb informatikai trendekről. A vállalkozások képviselői a Kormányhivatal munkatársainak közreműködésével előadásokat hallgathatnak meg egyebek mellett az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatos aktualitásokról, és az elektronikus építési napló használatáról.

Dr. Tráserné Oláh Zsuzsanna, kamaránk titkára köszöntőjét követően Papp Zoltán IKT tanácsadó ismertette a Modern Vállalkozások Programja céljait és eddig elért eredményeit. A program bemutatását követően Kirizs Tibor, az Értő Kft. vezetője elmondta, hogy hogyan tudják támogatni, fejleszteni a vállalkozások tevékenységét a különböző ügyviteli, vállalatirányítási rendszerek, és ezek beszerzéséhez, bevezetéséhez milyen forrásokra lehet pályázni.

Dr. Tóth László, a CSMKH szegedi járási hivatalának munkatársa az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatos aktualitásokról, valamint az egyéni vállalkozókat érintő fontos tudnivalókról tartott előadást. Kiemelte, a Kormányhivatal a jogszabályoknak megfelelően már kizárólag csak elektronikusan veszi fel a kapcsolatot a vállalkozásokkal. Társas vállalkozások esetében a cégkapun keresztül, egyéni vállalkozók esetében pedig az ügyfélkapun keresztül.

Tímár László, aki szintén a CSMKH szegedi járási hivatalának munkatársa, az építőipari beruházások ellenőrzése során tapasztalt elektronikus építési napló vezetését érintő hiányosságokról, szabálytalanságokról tartott tájékoztatót. Bényi Mihály okleveles építő- és építészmérnök előadásában az építési e-naplóval kapcsolatban az előző előadó által felvetett hibákra, problémákra adott megoldási javaslatokat, valamint a https://www.e-epites.hu/e-naplo oldalon keresztül bemutatta a program helyes használatát.

Pap Sándor fiókvezető az OTP Bank által nyújtott digitális bankolásról és egyéb online szolgáltatásokról beszélt, melyek megkönnyíthetik a vállalkozások és fogyasztóik vásárlásait. A sort Héjja Emese a OTP Bank munkatársa zárta, aki bemutatta a vissza nem térítendő támogatást is tartalmazó kombinált hitelprogramokat, valamint a Magyar Fejlesztési Bank által biztosított lehetőségeket.

Az eseményen 4 informatikai és pénzügyi területen működő vállalkozásnak nyílt lehetősége bemutatkozni (Budapest Bank Zrt., Értő Kft., OTP Bank Nyrt., Vector Kft.)

Szerző: Lászlóné Tanács Edina
2019.05.08.