Hetven országba szállítanak, most bepillantást adtak működésükbe

Az iráni-örmény-azeri hármashatárnál is épült már aszalóüzem a domaszéki Maurer Gép Kft. segítségével, gépeivel, de a világnak már alig van olyan pontja, ahol ne lennének jelen a cég termékei, így Afrikában, Norvégiában és Ausztráliában is egyaránt található a domaszéki vállalkozás által gyártott gyümölcsfeldolgozó gép. Június 20-án bármely vármegyei vállalkozó betekintést nyerhetett a vállalkozás életébe, működésébe a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett céglátogatás során a Vállalkozásfejlesztési Projektben.

Az eseményen Őze Péter, a Maurer Gép Kft. ügyvezetője elmondta, 2009-ben alakították át a vállalkozást gyümölcsfeldogozó gépek gyártására, és 2019-ben új épületbe költöztek át, ezzel sokkal több ügyfél, sokkal több ország kiszolgálása vált lehetővé számukra. Így már 70-nél is több országot látnak el gépekkel, az ügyfelek kezét pedig végig fogják a beruházás során, egészen addig, amíg a helyi hatóságok meg nem adják a működéshez szükséges engedélyt.

Őze Péter közölte, a nemzetközi jelenléthez sok segítséget kaptak a kamarától, például a szerbiai, a boszniai és a moldovai kiállításokra történő áruszállításukat nagyban megkönnyítette a gazdasági önkormányzattól igényelt, termékek ideiglenes szállításáról szóló ATA igazolvány, mely által vámot és áfát sem kellett fizetniük, csak hitelesítési költséget és egy alacsony összegű óvadékot, utóbbit a visszaérkezésük napján pedig már vissza is kapják.

Az üzemlátogatás mellett az export állt a csütörtöki esemény fókuszában, így az ügyvezető beszámolt arról is, hogy ők a háborús helyzet ellenére továbbra is szállítanak az ukrán és orosz piacra, de közben számos kihívással kell szembenézniük, köztük a szállítási útvonalak blokkolásával és a kormányok új szabályozásaival, melyek kvótákat, tiltásokat és vámokat is magukba foglalnak.

Kiderült az is, hogy a Maurer Gép mindig az adott ország igényeinek és szabályozásainak megfelelően gyártja a gépeket, a származási igazolványok kiállításában pedig szintén a kamara segítségét kérik minden külföldi értékesítés esetén.

A kamaránk által szervezett céglátogatáson többen is jelezték, hogy szívesen dolgoznának vállalkozásukban Maurer gépekkel, éppen ezért bízunk abban, hogy az ingyenes esemény elérte egyik fő célját, vagyis sikeres együttműködések, üzleti kapcsolatok jönnek létre a cégek között.

Galéria