Hírek - EEN

A piacfelügyeleti törvény módosulásával minden nem élelmiszer típusú termékhez magyar nyelvű használati és kezelési útmutatót kell biztosítani. Az útmutató elkészítése a legegyszerűbb termékek esetében jelentheti a legnagyobb nehézséget, ezért a minisztériumhoz fordultunk iránymutatásért.

2021.07.28.

Augusztus 1-től hatályát veszti minden olyan jognyilatkozat, amely értelmében a vendéglátó üzlet, vagy szálláshely egy naptári évre, illetve az alkalmi rendezvényre vonatkozó összes beszerzésének több mint 80%-a ugyanazon gyártótól származik.

2021.07.28.

2021. július 1-jétől tilos bizonyos egyszer használatos műanyagtermékek forgalomba hozatala, ami azonban nem egyenlő a forgalmazással. Cikkünkben összefoglaltuk a két fogalom közti különbséget.

2021.07.26.

Két lényeges változást tartalmaz a törvény: bevezeti a kötelező, általános szálláshelyminősítés fogalmát, valamint kiterjeszti az NTAK-ba történő adatszolgáltatási kötelezettséget a vendéglátásra, és a turisztikai attrakciókra.

2021.07.02.

A koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt  több korlátozás feloldásának újabb szakasza lép életbe az 5,5 millió beoltott elérését követően. Megszűnik a kötelező maszkviselés, az üzletekre vonatkozó korlátozások, és védettségi igazolvány nélkül is szabad lesz a belépés a legtöbb helyen.

2021.07.01.

Az Üvegkapu a Nemzeti Építőipari Felügyeleti és Adatszolgáltató Rendszer részét képező informatikai rendszer lesz, és a célja a jogszerű építőipari foglalkoztatás előmozdítása, az építőipari szerződéses kapcsolatok nyomon követése, és a rendszerbe kerülő adatok anonim elemzése.

2021.06.29.