Károlyi László a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara új elnöke

Károlyi Lászlót, a szentesi Legrand Zrt. vezérigazgatóját, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagját választotta elnökének 2020. szeptember 16-án a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara (MFKI) Igazgatótanácsa. 

Az új elnök a 2020-2023-as ciklusban hangsúlyosabbá tenné a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara pozícióját, kulcsszerepet szánva a szervezetnek a francia-magyar üzleti közösségben. Emellett a kamara tagjainak érdekében, a gazdasági szabályzók vállalkozásbarát és beruházást ösztönző fejlesztési javaslatokat képviselne az állami intézményi szervezetek felé. Továbbá a jelenlegi és jövőbeli környezeti változásokhoz és kihívásokhoz alkalmazkodva olyan innovatív és kreatív megoldásokat alakítana ki, melyek segítenék az MFKI tagjaink versenyképességének javítását.

Károlyi László

Károlyi László 2004-től a Legrand Zrt. vezérigazgatója. Az évek során számos díjjal ismerték el munkásságát. 2020-ban, immár ötödik éve kapta meg a Bisnode AAA (tripla A) tanúsítványát, mellyel Magyarországon csupán a cégek 0,63 %-a rendelkezik. 2018-ban a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara döntése alapján a megye gazdasági életében és a kamarai munkában nyújtott kimagasló eredményéért Csongrád Megye Gazdaságáért Díjjal tüntették ki. A gazdasági válsággal terhelt 2009- es évben pedig az Év Menedzsere volt.

A Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara

A Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara, 230 tagjának köszönhetően, kiváló ismeretekkel rendelkezik a helyi üzleti közösséget illetően. Tagjai között tudhatja a nagyvállalatok leányvállalatait, valamint francia, magyar vagy más nemzetközi kkv-kat és független vállalkozókat egyaránt. Az évek során meghatározó és nélkülözhetetlen szereplővé vált Magyarországon. Fontos szerepet játszik a neki bizalmat szavazó francia vállalatok projektjeinek megvalósításában és kivitelezésében.  

Az MFKI 2019. január 1-től, egy francia állami koncessziós szerződés keretein belül a „Team France Export” kizárólagos képviselője Magyarországon. Olyan francia kkv-kat és közepes piaci tőkeértékű vállalatokat szolgál ki, amelyek exporttámogató szolgáltatásban szeretnének részesülni a magyar piacon.

 

Szerző: MFKI
2020.09.22.