Hírek - EEN

Februártól 5 hónapon át nem kérhet bérleti díjat a az állam vagy a helyi önkormányzat, illetve annak többségi befolyása alatt álló gazdasági társasága sem. A mentesség 25 tevékenység esetében jár, amennyiben a helyiségre vonatkozó bérleti szerződés már létrejött, és 2020. november 4-én a mentességre jogosító tev [...]

2021.03.02.

2021 januárjától a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara koronavírus-járvánnyal kapcsolatos nemzetközi gazdasági hírlevelében az európai uniós szakpolitikai aktualitásokról és uniós gazdasági, üzleti vonatkozású hírekről is beszámol. A hírlevelek az alábbiakban, a csatolt dokumentumok között találhatók.

2021.02.26.

A járvány miatt kialakult kihívásokkal teli helyzetben a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara igyekszik segítséget nyújtani a vendéglátás területén dolgozó vállalkozásoknak. Az elmúlt lassan egy évben azt tapasztaltuk, hogy a személyesen látogatható üzleti rendezvények szinte 100 százalékban online színtérre kerül [...]

2021.02.26.

Az MFB meghirdette, mely vállalkozások igényelhetik a nulla százalékos hitelt a program első szakaszában, A turisztika, vendéglátás, kultúra és sport területén működő vállalkozások a 10 millió forintos kölcsönt márciustól igényelhetik az MFB Pontokon, azonban a hitelprogram részletei még kidolgozás alatt állnak.

2021.02.23.

Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára tájékoztatása szerint a fizetendő iparűzési adóelőleg is felezhető, ehhez mindössze egy egyszerű nyilatkozatot kell benyújtani február 25-ig az adóhivatalhoz.

2021.02.22.

A kis- és középvállalkozások számára (a kormány még decemberben jelentette be, hogy) a helyi iparűzési adó mértékét felére csökkenti, de a vállalkozásoknak a jogosultság fennállásának feltételeiről 2021. február 25-éig mindenképpen nyilatkozni kell.

2021.02.22.

Az ágazati bértámogatási programban március 10-ig, míg a kutatók és fejlesztők innovációs bértámogatására február 22-ig adható be kérelem. A megyei kormányhivatal foglalkoztatási főosztályánál igényelhetőek a támogatások.

2021.02.11.

A vállalkozások számára több fontos információ is elhangzott február 5-én a kormányinfón. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy bizonyos feltételek mellett március elsejétől jöhet részleges nyitás. Az éttermeknek, kávézóknak és konditermeknek pedig további segítséget nyújthat, hogy az [...]

2021.02.05.