Március elején megkezdődtek a támogatott kamarai gyakorlati oktatói képzéseink

Megkezdődtek a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gyakorlati oktatói képzései. Az idei első, 24 fős csoport március 9-én kezdte meg a képzést. A képzés 50 órás, ami 6 nap alatt teljesíthető intenzív formában.

Az elméleti 25 óra során a gyakorlat teljesítéséhez szükséges praktikus tudásra is szert tesznek a képzésben részt vevők. Ez a rész pedagógiai, szociálpszichológiai és kommunikációs ismereteket foglal magában – majd egy online vizsgával zárul – közölte Dankó Viktória gyakorlati oktatói referens. A képzés másik felében, a 25 óra, tréning jellegű foglalkozások keretében életszerű szituációs gyakorlatokon szereznek az oktatók tapasztalatot a képzésben részt vevő fiatalokkal történő konfliktuskezelés területén. Az érzelmi intelligencia, az énkép szerepe, valamint a saját- és mások érzéseinek detektálása is az előtérbe kerül. Ez a periódus szóbeli vizsgával ér véget, 20 tételt kell megtanulnia a jelentkezőknek.

Kamaránk idei első csoportja a tréning második napján van túl. A képzést Benyes-Borszéki Eszter tréner tartja, aki elmondta, a tréning során készségfejlesztés történik: a résztvevők például fontos iránymutatást kapnak abban, hogy az egy- és kétirányú kommunikációt hogyan lehet jó gyakorlati oktatóként alkalmazni, aminek eredményeként a diákok megtanulhatják a szakmájukat. Kiemelte, célja ugyanakkor, hogy a szakma mellett a magánéletben is tudják ezeket a tapasztalatokat érvényesíteni a jelentkezők. Emellett a gyakorlatnak az is a lényege, hogy rávilágítson arra, hogyan lehet valakiből jó vezető. Ugyanakkor önismeret is fontos részét képezi a tréningnek, így az is kiderül, hogy az adott résztvevő irányító vagy irányított típus – fogalmazott a szakember.

Maszlag Mária kéz- és lábápoló, műkörömépítő szakmai pályáról érkezett a képzésre, jelenleg a szentesi Dancsó Erika Szépészeti Oktató Központban tanít. Mint elmondta, úgy érzi, hogy a gyakorlatnak köszönhetően személyiségfejlődésen esnek keresztül. Már a gyakorlat első két napjában olyan tapasztalatokat szerzett, amelyeket a későbbi munkájában majd kamatoztathat. Hozzátette, a csapatjátékok és a szituációs játékok is nagyon tetszenek neki, de a kommunikáció terén is nagyon fontos dolgokat tanult. Felnőttoktatóként számára az is nagy előny, hogy a konfliktuskezelés módszereit is elsajátíthatja a képzés során. A tréner személyében pedig egy nagyon jó terapeutát ismert meg, szerencsésnek tartja magát, hogy ebbe a csoportba került - zárta a képzés egyik résztvevője.

Képzéseinkre folyamatosan várjuk a jelentkezőket, a következő tanfolyam tervezett időpontja május vége. A jelentkezéshez szükséges az 5 éves szakmai gyakorlat igazolása, a szakmai végzettséget igazoló dokumentumok másolata és az eredetiben kitöltött jelentkezési lap. További részleteket ezen az oldalon olvashat.

Felmerülő kérdéseivel kapcsolatban keresse munkatársunkat:

Dankó Viktória: 62/549-394, 30/455-1494

felnottkepzes@csmkik.hu

A Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara nyilvántartott, a 2013. évi LXXVII. törvény 2. A és B §-aiban meghatározott felnőttképzési engedéllyel rendelkező intézmény.

Felnőttképzési engedélyszám: E/2020/000429.

A projekt a Kultúrális és Innovációs Minisztérium finanszírozásában valósul meg a Gazdasági Újraindítási Foglalkoztatási Alap képzési alaprész terhére, a projekt illetve a támogatási szerződés száma: GFA-KA-KIM-17/2022/TK/05.

Tájékoztatjuk, hogy adatait a Kamarai Gyakorlati Oktató Képzés és Vizsgához kapcsolódó kötelezettségekkel kapcsolatban kezeljük és nyilvántartjuk. Kamarai Gyakorlati Oktató Képzés és Vizsgához kapcsolódó adatvédelmi tájékoztató a Kapcsolódó dokumentumokból tölthető le.

Galéria