Pap Sándoré a Csongrád-Csanád Vármegye Gazdaságáért Díj

Február 17-én rendezte meg hagyományos Kamarai Üzleti Estjét a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara és az Enterprise Europe Network-Szeged a kamarai székházban. Mivel 2024 Törökország és Magyarország kölcsönös kulturális éve, az üzleti esten a török gasztronómiára, kultúrára és üzleti kapcsolatokra helyezték a hangsúlyt. Így az est résztvevői találkozhattak a Török Köztársaság Magyarországi Nagykövetségéről Sedat Karaoğlu kereskedelmi tanácsossal, valamint Hossó Zoltánnal, a Török Köztársaság tiszteletbeli konzuljával is.

A bálozókat dr. Kőkuti Attila, a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte, aki elmondta, az elmúlt három évben nem tudta megrendezni hagyományos üzleti estjét a kamara a járvány és a háborús helyzet miatt, idén azonban végre lehetőség nyílt arra, hogy találkozzanak a vállalkozók és beszélgessenek. Ugyanis a kamarának kiemelt célja, hogy olyan fórumot teremtsenek a vállalkozások számára, ahol találkozhatnak és üzleti megbeszéléseket foiytathatnak kötetlenebb formában, ezt a célt szolgálja a bál is.

Jelezte, a kölcsönös kulturális év mellett azért is esett Törökországra a kamara választása, mert az elmúlt egy évben a Török Köztársaság nagykövete többször is a CSKIK vendége volt és nagyon eredményes tárgyalásokat folytatott Szegeden. Ennek eredményeként volt török-magyar üzletember találkozó február elsején a vármegyeszékhelyen, megalapozva a török-magyar üzleti kapcsolatokat, de a kamara abban bízik, hogy az üzleti est is egy adalék lesz a további kapcsolatépítéshez Törökország és Magyarország között - jegyezte meg az elnök.

A Török Üzleti Esten a hagyományoknak megfelelően átadták a Csongrád-Csanád Vármegye Gazdaságáért Díjat is. Az elismerést a kamara elnökségének döntése alapján az a személy kaphatja meg, aki a vármegye gazdasági életben és a kamarai munkában is kimagasló eredményeket ér el. Idén a díjat Pap Sándor, az OTP Bank Kelet-Magyarországi Régió szegedi fiókjának igazgatója vehette át.

Pap Sándor kiemelkedő módon ápol kapcsolatot a cégekkel, cégvezetőkkel, valamint az egyetemekkel való partnersége is figyelemreméltó. Az év minden napján magas színvonalú segítségnyújtás, tájékoztatás jellemzi a munkáját, sőt, a magánéletében is jellemző mindez rá. Nem véletlen, hogy több díj mellett Pap Sándor magáénak tudhatja már az OTP Bank legmagasabb elismerését, a Fáy András-díjat is. Küldöttként aktív szerepet vállal a kamara szogáltatási tagozatában. Az immár 30 éve kamarai tag OTP Bank a kezdetektől támogatója a kamarai TOP 100 Konferenciának is.

Emellett aktívan jelen van vármegyénk közéletében is Pap Sándor, akinek segítségére bármikor számíthatnak az önkormányzatok, az egyházak, a nevelési és oktatási intézmények, az alapítványok és a sportegyesületek egyaránt. Társadalmi felelősségvállalásában kiemelt helyet foglal el a GEMMA Központ, valamint a Szent Ágota Alapítvány.

Mint minden évben, úgy idén is Hermészt, a kereskedelem mitikus istenét ábrázolja a kamara által adományozott Csongrád-Csanád Vármegye Gazdaságáért Díj. A bronz kisplasztikát Nacsa Richárd szobrász alkotta meg, mészkő talapzatra installálva.

A vasárnap hajnalig tartó bálon egyébként számos meglepetéssel, különleges műsorszámmal, ínycsiklandó fogással és kapcsolatépítő lehetőséggel készült a gazdasági önkormányzat és az Enterprise Europe Network-Szeged. Így például az érkezőket egy királypiton fogadta az előtérben, de volt hastánc és török kereskedelmi játék is. A jó hangulatról a Party Art’s OK gondoskodtak.

Galéria