Vállalkozás indítását, működését segítő kamarai tájékoztatás

Az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló 2009. évi CXV. törvény módosításnak megfelelően 2020. július 1-jétől a kamarák feladata, hogy az egyéni vállalkozási tevékenységet indítani szándékozókat tájékoztassák az általuk végezni kívánt tevékenységek képesítési követelményeiről, az engedélyezési, bejelentési kötelezettségekről.

Kamaránk az ügyfelek vállalkozás indításával és működésével kapcsolatos kérdéseit elektronikusan a tajekoztatas@csmkik.hu e-mail címre, vagy e-Papíron keresztül várja, melyet a www.epapir.gov.hu oldalról indíthat el ügyfélkapus azonosítást követően a ’Vállalkozás alapításához, működéséhez, megszűntetéséhez kapcsolódó kérdések’ ügytipus kiválasztásával (érdemes először a Címzettek között a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarát kikeresni). 

Kamaránk ügyfélszolgálatain ügyfélfogadási időben személyesen is feltehetik kérdéseiket.

Az ügyfél megkeresésére nyújtott tájékoztatásunkat öt munkanapon belül megküldjük elektronikus formában az ügyfél által megadott elérhetőségre.

Felhívjuk ügyfeleink szíves figyelmét, hogy a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tájékoztató és felvilágosító tevékenysége az egyéni vállalkozóról és egyéni cégről szóló 2009. évi CXV. törvény 3/A. § (4) bekezdésén alapul, mely az Alkotmánybíróság 60/1992. (XI.17.) AB határozata, valamint a jogalkotásról szóló törvény rendelkezései alapján nem minősül hatósági állásfoglalásának, jogi iránymutatásának. A tájékoztatás, illetve felvilágosítás a kamara, mint köztestület szakmai álláspontját tükrözi, amely egy esetleges jogvita esetén az eljáró bíróságot nem köti.

Vállalkozás indításával kapcsolatos további információt honlapunkon a Szolgáltatások/Kisokos vállalkozás indításához menüpont alatt olvashat.

 

Szerző: Fehérné Madarasi Beatrix
2020.07.01.