Vezetői kommunikáció a gyakorlatban - RILIAM tréning

A hatékony vezetői kommunikáció elsajátítását célozták a RILIAM (Regional Innovation Laboratory for Industrial Automation and Mechatronics, HUSRB/1602/41/0012) projekt keretében május 30-án a CSMKIK Székházban, jelentős érdeklődés mellett megtartott tréningek.

A tavaly júliusban szerb partnerekkel indult program célja a határ mindkét oldalán egy-egy innovációs kompetencialaboratórium felszerelésre, valamint a vállalkozói versenyképesség növelése, ez utóbbi törekvést szolgálták a Kamaránkba szervezett tréningek. A foglalkozásokat Potápi Rita, a Konzul 11. Bt. ügyvezetője, a Certop Kft minősített szakértője vezette.

A délelőtt tréning címe „A vezető, mint kommunikátor” - Hogyan kommunikáljak vezetőként?, ennek során a mindennapokból merített kommunikációs problémák feltárása mellett a személyes kompetenciák, és különböző hasznos módszerek is terítékre kerültek. A délutáni foglalkozás a „Kezdéstől a beszélgetés céljáig” - Vezetői kommunikáció a gyakorlatban címet kapta, itt a résztvevők csoportmunka során kerestek megoldásokat a vezetői kommunikációban felmerülő problémákra, majd a gyakorlati példákat szituációs játék segítségével dolgozták fel.

A RILIAM projekt következő állomása június 12-én a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának szervezésében egy újabb workshop, ami a projekt automatizálást célzó törekvéseire fókuszál. A rendezvényről további részleteket ITT talál.            

                 

Szerző: Hegedűs-Szabó Irén
2019.06.06.