Az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló 2009. évi CXV. törvény módosításnak megfelelően 2020. július 1-jétől a kamarák feladata, hogy az egyéni vállalkozási tevékenységet indítani szándékozókat tájékoztassák az általuk végezni kívánt tevékenységek képesítési követelményeiről, az engedélyezési, bejelentési kötelezettségekről.

Kamaránk az ügyfelek vállalkozás indításával és működésével kapcsolatos kérdéseit elektronikusan a tajekoztatas@cskik.hu e-mail címre, vagy e-Papíron keresztül várja, melyet a www.epapir.gov.hu oldalról indíthat el ügyfélkapus azonosítást követően a ’Vállalkozás alapításához, működéséhez, megszűntetéséhez kapcsolódó kérdések’ ügytipus kiválasztásával (érdemes először a Címzettek között a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamarát kikeresni). 

A területileg illetékes gazdasági kamarák személyre szabott tájékoztatása mellett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara egy új információs felület, a KAVIR (Kamarai Vállalkozói Információs Rendszer) létrehozásával könnyíti meg az érdeklődők számára az információgyűjtést.

Kamaránk ügyfélszolgálatain ügyfélfogadási időben személyesen is feltehetik kérdéseiket.

Az ügyfél megkeresésére nyújtott tájékoztatásunkat tíz munkanapon belül megküldjük elektronikus formában az ügyfél által megadott elérhetőségre.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a területi gazdasági kamarák tájékoztató és felvilágosító tevékenysége az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló 2009. évi CXV. törvény 3/A. § (4) bekezdésén alapul, mely az Alkotmánybíróság 60/1992. (XI. 17.) AB határozata, valamint a jogalkotásról szóló törvény rendelkezései alapján nem minősül hatósági állásfoglalásának, jogi iránymutatásának. A tájékoztatás, illetve felvilágosítás a kamara, mint köztestület szakmai álláspontját tükrözi, amely a rendelkezésére bocsátott szakmai szoftver adatbázisán alapul, jogi kötőerővel nem bír, kizárólag a legjobb tudomása szerint kialakított szakmai álláspontot tükrözi, amely egy esetleges jogvita esetén az eljáró bíróságot nem köti.

Hírek


2024-ben először találkoztak a női vezetők a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamarában. Az esemény fókuszában a társadalmi vállalkozási forma állt, de szó volt az azt támogató [...]

2024.01.25.

December 13-án Kamaránk hibrid adózási tájékoztatót tartott, ahol Horváthné Huszka Bernadett, a NAV szakértője mutatta be a változásokat. Az előadás visszanézhető Youtube csatornánko [...]

2023.12.14.