A mestervizsga célja, hogy a szakemberek számára biztosítsa a szakmai fejlődés és egzisztenciális életpálya modell, karrier kialakításának lehetőségét, valamint a tanulóképzéshez és vállalkozásvezetéshez szükséges ismeretek elsajátítását. A támogatási szerződés korlátozott számban lehetőséget teremt arra, hogy a duális képzésbe bekapcsolódó cégek munkavállalói támogatást kapjanak mesterképzés és vizsga teljesítésére.

Kamaránk várja a jelentkezéseket azon szakmákra is, melyekre rendeletben írták elő a mestervizsga meglétét.

Támogatott képzések esetében a támogatás önrész vállalása mellett nyerhető el, melynek összege 2024-ben bruttó 204.000 Ft. A mestervizsgára felkészítő képzés időtartama 180 óra (a turizmus-vendéglátás ágazat esetében 250 óra), amely a szakmai órák mellett 30 óra vállalkozásvezetési és 40 óra pedagógiai ismereteket is magába foglal.

Mesterképzésre való jelentkezését ITT küldheti el felénk.

Támogatott csoportjaink minden évben tavasszal, illetve nyáron indulnak. A támogatott helyek korlátozottsága miatt, a következő szempontok alapján rangsorolunk:

Mivel a támogatott helyek korlátozottak, ezért megfelelő számú érdeklődés esetén (minimum 6 fő) önköltséges csoportot is indítunk azon szakmák esetében, ahol kihirdetésre kerültek a hatályos Mestervizsga Követelmények. Önköltséges formában a választott szakma és a jelentkezők létszámának függvényében a várható költség: bruttó 500.000 Ft - 650.000 Ft között alakul.

A hatályos mestervizsga követelményeket és mesterképzési programokat az MKIK honlapján érheti el:

https://mkik.hu/mestervizsga-dokumentumok-es-kovetelmenyek

Felmerülő kérdéseivel kapcsolatban keresse munkatársunkat!

Kopasz Éva: 62/554-263, 30/455-1436

E-mail: felnottkepzes@cskik.hu

 

Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara nyilvántartott, a 2013. évi LXXVII. törvény 2. A és B §-aiban meghatározott felnőttképzési engedéllyel rendelkező intézmény.

Felnőttképzési engedélyszám: E/2020/000429, Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/001775

Támogatott képzések esetében a projekt a Kulturális és Innovációs Minisztérium finanszírozásában valósul meg a Nemzeti Foglalkoztatási Alap képzési alaprész terhére, a projekt illetve a Közreműködői szerződés száma: NFA-KA-KIM-6/2023/TK/05.

Tájékoztatjuk, hogy adatait a mesterképzéshez kapcsolódó kötelezettségekkel kapcsolatban kezeljük és nyilvántartjuk. Mesterképzéshez kapcsolódó adatvédelmi tájékoztató IDE kattintva érhető el.