MESTERKÉPZÉS

A mestervizsga célja, hogy a szakemberek számára biztosítsa a szakmai fejlődés és egzisztenciális életpálya modell, karrier kialakításának lehetőségét, valamint a tanulóképzéshez és vállalkozásvezetéshez szükséges ismeretek elsajátítását. A támogatási szerződés korlátozott számban lehetőséget teremt arra, hogy a duális képzésbe bekapcsolódó cégek munkavállalói támogatást kapjanak mesterképzés és vizsga teljesítésére.

Kamaránk várja a jelentkezéseket azon szakmákra is, melyekre rendeletben írták elő a mestervizsga meglétét.

Támogatott képzések esetében a támogatás önrész vállalása mellett nyerhető el, melynek összege az idei évben bruttó 84.000 Ft. A mestervizsgára felkészítő képzés időtartama 180 óra (a turizmus-vendéglátás ágazat esetében 250 óra), amely a szakmai órák mellett 30 óra vállalkozásvezetési és 40 óra pedagógiai ismereteket is magába foglal.

Mesterképzésre való előzetes jelentkezését IDE KATTINTVA tudja felénk eljuttatni.

Támogatott csoportjaink minden évben tavasszal, illetve nyáron indulnak. A támogatott helyek korlátozottsága miatt, a következő szempontok alapján rangsorolunk:

Mivel a támogatott helyek korlátozottak, ezért megfelelő számú érdeklődés esetén (minimum 6 fő) önköltséges csoportot is indítunk azon szakmák esetében, ahol kihirdetésre kerültek a hatályos Mestervizsga Követelmények. Önköltséges formában a választott szakma és a jelentkezők létszámának függvényében a várható költség: bruttó 400.000 Ft - 460.000 Ft között alakul.

A hatályos mestervizsga követelményeket és mesterképzési programokat az MKIK honlapján érheti el:

https://mkik.hu/mestervizsga-dokumentumok-es-kovetelmenyek

Felmerülő kérdéseivel kapcsolatban keresse munkatársunkat!

Kopasz Éva: 62/554-263, 30/455-1436

E-mail: felnottkepzes@csmkik.hu

 

Csongrád - Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara nyilvántartott, a 2013. évi LXXVII. törvény 2. A és B §-aiban meghatározott felnőttképzési engedéllyel rendelkező intézmény.

Felnőttképzési engedélyszám: E/2020/000429.

A projekt az Innovációs Technológiai Minisztérium finanszírozásában valósul meg a Gazdaság-újraindítási Foglalkoztatási Alap képzési alaprész terhére, a projekt illetve a támogatási szerződés száma: GFA-KA-ITM-12/2021/TK/05.

Tájékoztatjuk, hogy adatait a mesterképzéshez kapcsolódó kötelezettségekkel kapcsolatban kezeljük és nyilvántartjuk. Mesterképzéshez kapcsolódó adatvédelmi tájékoztató IDE kattintva érhető el.